hotel bell

Cvetanović: Briga o zdravlju građana i učenicima se ogleda u konkretnim delima, a iza nas su velika dela

Gradski odbor Srpske napredne stranke reagova je na novo pismo Jelene Spirić predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

U saopštenju se, između ostalog, kaže:

“Gospođo Spirić, kada odgovor ili saopštenje uputi Gradski odbor Srpske napredne stranke, budite sugurni da iza svake reči stoji rukovodstvo odbora na čelu sa predsednikom na čije sam mesto ponovo izabran aprila tekuće godine. Ovom prilikom bih podsetio na činjenicu da se u našem gradu u toku izgradnje stadiona, uporedo počelo i sa rekonstrukcijom glavne zgrade Opšte bolnice Leskovac.
Pružanje usluga zdravstvene zaštite, kako na primarnom, tako i na sekundarnom nivou, u Leskovcu je značajnim ulaganjima, u periodu od kraja 2012. godine do danas, podignuto na mnogo viši nivo. U uređenje prostorija, opremu, aparate, inventar, u Domu zdravlja Leskovac, ambulante na teritoriji grada, Opštu bolnicu Leskovac uloženo je preko milijardu i 300 miliona dinara. Pored ove sume trenutno se izvodi kompletna rekonstrukcija glavne zgrade Opšte bolnice sa ulaganjem države od čak 4,5 milijarde dinara, a prethodno su republička sredstva usmerena ka uređenju fasade i stolarije pomenutog objekta u vrednosti od 5 miliona evra, kao i u kompletnu rekonstrukciju objekta Službe za infektivne bolesti u iznosu od 42,6 miliona dinara. Samo u poslednjih godinu dana Ministartstvo zdravlja je za opremanje bolnice opredelilo milion i 600 hiljada evra za dva rendgden aparata, dva skenera, ultrazvuk, dok je poslednji aparat neophodan za dijagnostiku promena kod žena u Leskovac stigao krajem septembra. Žao mi je što kao žena nemate pohvalnu reč za ovu važnu investiciju, žao mi je što mamograf zloupotrebljavate kako biste preko žena koje se bore sa bolešću i predsednika Aleksandra Vučića prikupili političke poene – navodi se u odgovoru dr Gorana Cvetanovića, predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu.

Leskovački naprednjaci u prvi plan ističu ogromne investicije u sistem zdravstva u Leskovcu.

“Već smo objasnili činjenicu da mamograf nije aparat koji se može pustiti u upotrebu istog trenutna kada stigne u zdravstvenu ustanovu. Kako bi bio bezbedan za pacijente i osoblje, neophodno je sprovesti određene procedure, zakonske procedure, ponavljam, radi sigurne upotrebe. O brizi predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i investicijama u zdravstvo mogu samo da Vas upoznam sa sledećim brojkama. U periodu od 2012. godine na nivou Srbije novoizgrađeno je i rekonstruisano 147 ustanova, pre 2012. godine ovaj broj je NULA. U narednim mesecima 22 magnetne rezonance biće isporučene ustanovama širom Srbije uključujući i bolnicu u Leskovcu, 15 ultrazvučnih aparata, i 18 mamografa. U novcu, ovi brojevi iznose 2 milijarde i 403 miliona dinara – navodi se u odgovoru prvog čoveka leskovačkih naprednjaka i dodaje – Podsetiću i na povećanje plata medicinskim sestrama i lekarima. Neto plata medicinske sestre 2012. godine 286 evra, neto plata u 2024. 680 evra, lekara specijaliste 2012. godine 596 evra, u 2024. 1259 evra. Nije tačan podatak da u Leskovcu mamograf ne radi 11 godina. Nismo nikada krili činjenicu da mamografe kojima su raspolagali bolnica i Dom zdravlja nisu radili, ali podatak da takva situacija traje 11 godina je netačna, ali razumljivo da tako nešto možemo čuti od Vas imajući u vidu da je stranka koju zastupate konstantno sklona iznošenju neistina.

Leskovački naprednjaci podsećaju i na ulagamka u sistem obrazovanja i rekonstrukciju brojnih školskih objekata.

-Upoznaću Vas i sa stanjem u oblasti obrazovanja u Leskovcu. Po preuzimanju odgovornosti 2012. godine cilj nam je bio da obrazovanje postavimo kao jedan od prioriteta, što do tada nije bio slučaj. Tako smo od oko 400 miliona dinara koliko je iznosio ukupan budžet za sve nivoe obrazovanja, danas stigli do budžeta od milijardu i 140 miliona, dok je 400 miliona budžet Predškolske ustanove, koliko je 2012. bio ukupan.
U energetsku sanaciju školskih objekata, u nove sisteme grejanja rekonstrukciju postojećih, postavljanje kotlova i stanica i radijatora uložili smo preko 280 miliona dinara. Leskovački učenici imaju tople učionice i adekvatne uslove za boravak u istima – dodaje se u saopštenju.

Predsednik Gradskog odbora SNS dr Goran Cvetanović u svom odgovoru ističe da se briga o zdravlju građana i učenicima ne ogleda kroz pisanje saopštenja, već u konkretnim rezultatima.

“Gospođo Spirić, briga o zdravlju građana i učenicima, se ne ogleda u pisanju praznih saopštenja, i ispunjavanju kvote pljuvanja predsednika Vučića po nalogu vašeg šefa Dragana Đilasa. Briga se ogleda u konkretnim delima, a iza nas su velika dela. Na izbore 17. decembra izlazimo sa konkretnim rezultatima i još većim ciljevima. 17. decembra građani će svojim glasom podržati budućnost, podržati politiku koja ih vodi napred, a ne tajkune koji su pokrali milione i koji su istrošena priča i rade protiv građana Srbije.
Građani će podržati politiku napretka i liste Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac
dr sci. med. Goran Cvetanović” – zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora Srpske naprede stranke Leskovac

Check Also

Pečenjevce već 19 godina u čast krompira održava Krompirijadu

Manifestacija posvećena krompiru – Krompirijada održana je danas po 19 put u Domu kulture Pečenjevce. …

Оставите одговор