hotel bell

Čep za hedikep: Za 10 godina postojanja prikupljeno 590 tona čepova

„Čep za hendikep“ je građanska incijativa pokrenuta sa ciljem unapređenja položaja osoba sa invaliditom. Već deceniju ova organizacija prikuplja čepove sa plastičnih flaša, koje zatim prodaje kompanijama koje se bave reciklažom tvrde plastike. Za dobijeni novac osobama sa invaliditetom kupuju se nova ili polovna ortopedska pomagala.

Za deset godina postojanja prikupljeno je 590 tona čepova i nabavljeno 118 ortopedskih pomagala.

Grad Leskovac se ovoj akciji priključio postavljanjem kutije na portirnici zgrade opštine, a kako je akcija naišla na veliki odaziv mesta za prikupljanje, metalna srca, postavljena su na toj lokaciji, kod Uslužnog centra u zgradi Osmospratnice, Narodnoj biblioteci i na trgu u centru Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i zaposleni u Gradskoj upravi, kao i stanovnici grada redovno odlažu čepove koji se dalje distribuiraju organizaciji „Čep za hendikep“.

„Ovo je naš mali doprinos u pomoći osobama sa invaliditetom. Kao odgovorna lokalna samouprava veliku pažnju smo umerili ka oblasti socijalne zaštite. Izdvajanja za tekuću godinu iznose 250.269.000 dinara, dok ćemo za narednu godinu povećati sumu na 271.918.000 dinara, a putem javnog konkursa je podržan veliki broj projekata udruženja sumom od trideset i jednog miliona dinara. Ulaže se i u infrastrukturu, postavljaju se rampe, staze za slepe i na dvema ustanovama, Centru za socijalni rad i SRC Dubočica, su postavljeni liftove za sve posetioce koji koriste invalidska kolica“ – rekao je gradonačelnik Cvetanović govoreći o akciji.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор