Početna / DRUŠTVO / Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom obeležio 5. maj – Evropski dan samostalnog života
Bilbordi

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom obeležio 5. maj – Evropski dan samostalnog života

Centar za samostalni život invalida- Evropski dan samostalnog života 5. maj, ove godine, umesto tradicionalnim okupljanjem, obeležava izdavanjem elektronske brošure.

U cilju zaštite zdravlja svojih članova, ali i potencijalnih gostiju, Centar za samostalni život invalida ove godine ne organizuje tradicionalno okupljanje i druženje, već je povodom Evropskog dana samostalnog života objavio elektronsku brošuru pod nazivom ‘’Sloboda’’.

Napravljena je od kratkih priča, koje predstavljaju lični doživljaj slobode korisnika usluge personalne asistencije i ima za cilj skretanje pažnje na važnost ove vrste podrške, kao bitnog preduslova za samostalni život osoba sa invaliditetom. Brušura će biti postavljena na sajt Centra za samostalni život invalida Srbije i sajt Evropske mreže centara za samostalni život (ENIL), a u Leskovcu će biti predstavljena, čim se za to steknu uslovi.

Grad Leskovac je, inače, ove godine podržao uslugu personalne asistencije putem javnih nabavki, za osam osoba sa invaliditetom, ali Centar za samostalni život invalida veruje da će naredne, za ovu namenu biti opredeljena veća sredstva, jer potreba za njom postoji.

S. Ć.

Pogledaj takodje

JUG NIJE SAM: Glumci serije „Igra sudbine“ u petak u Leskovcu u akciji pomoći poplavljenom stanovništvu

Humanitarna organizacija „Pokreni život“ pokrenula je akciju pomoći poplavljenom stanovništvu juga Srbije pod nazivom „Jug …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *