Bratmilovce: Asfaltirana ulica, nova letnja učionica i mobilijar u školi

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U toku su završni radovi na asfaltiranju ulice Sretena Gičića u naselju Bratmilovce, a za tu namenu, Direkcija za urbanizam i izgradnju izdvojila je 5,5 miliona dinara.

Ovo je samo početak radova u Bratmilovcu i u narednom periodu ćemo se truditi da rešimo i druge probleme meštana, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je danas posetio to naselje.

On je podsetio na to da je u protekle tri i po godine, za uređenje javnih površina i asfaltiranje 20-tak ulica u gradu iz budžeta izdvojeno 230 miliona, dok je za saobraćajnice van grada opredeljeno 80 miliona dinara. Kada smo, na samom početku ove godine, govorili o planovima i programima, rekli smo da ćemo u 2016-toj realizovati veliki broj infrastrukturnih projekata, jer smo, nakon stabilizacije budžeta, stvorili uslove da se krene sa ulaganjima. Svi koji prođu kroz centar Leskovca, ali i mnoga druga mesta, mogu da se uvere da smo tako i uradili. Na mnogim lokacijama menjamo dotrajalu i postavljamo novu vodovodnu mrežu, uređujemo ulice, za mesec dana trebalo bi da bude završena nova pijaca, počeli su pripremni radovi na izgradnji fabrike Jura, u toku je izgradnja azila za pse, podsetio je gradonačelnik. Ulica Sretena Gičića, u kojoj se radovi izvode, duga je 314 metara, i jedna je od najfrekventnijih u naselju jer spaja mesne zajednice Bratmilovce i Ančiki.

Do nedavno je bila u strašno lošem stanju, pa su se meštani, prilikom odlaska na posao, zbog ogromnih rupa ispunjenih vodom, mogli kretati samo po obodu, podseća potpredsednik Mesne zajednice Bratmilovce, Maja Milosevic Milojić . Projekat za uređenje ove saobraćajnice datira još iz 2011. godine, kada su radovi i počeli, pa obustavljeni, što je slučaj i sa ulicom Mirka Gorčića koja se nadovezuje na ovu ulicu i prozlazi kroz stari deo naselja. Ulica Mirka Gorčića dužine je 648 metara i za nju takođe postoji projekat i građevinska dozvola, a da bi se asfaltirala, potrebno je da budu rešeni pravni odnosi sa prvobitnim izvođačem radova, koji nije ispunio svoje obaveze, kaže Maja Milosevic Milojić , izrazivši zadovoljstvo što će makar deo problema meštana sada biti rešen.

NOVA LETNJA UČIONICA I MOBILIJAR ZA DECU

Zahvaljujući finansijskoj pomoći lokalne samouprave, u dvorištu škole u Bratmilovcu napravljene su tri letnje učionice i postavljen je mobilijar za decu.

Iz budžeta smo dobili 500 hiljada dinara za opremanje ovog prostora, nešto smo nabavili i od donatora, a meštani su se angažovali oko uređenja. Planiramo ida upotpunimo površinu još nekim novim sadržajima, kaže Mirjana Dimitrijević iz Mesne zajednice Bratmilovce, dodajući da se ulaganje isplatilo jer su klupe, vozić i tobogani uvek puni dece.

A. Jovanović

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *