hotel bell

Bogdan mora na šestomesečnu terapiju u Japan: Drugari iz škole u Vinarcu, nastavnici i meštani prikupljaju neophodna sredstva

Saznanja da se autizam može izlečiti u Japanu, roditelji sedmogodišnjeg Bogdana Milenković iz Vinarca, žele da provere, ali su za šestomesečnu terapiju i polugodišnji boravak neophodna znatna materijalna sredstva. U prikupljanje su se uključili svi, a svoj doprinos su, današnjim bazarom, dali učenici i nastavnici Osnovne škole “Milutin Smiljković“, u koju Bogdan ide, kao i meštani Vinarca

Bogdan je autistično dete, sa dijagnozom “F 84“ i opšte je uvreženo mišljenje da je ova bolest neizlečiva. Zato su radost i nada, kada su čuli da se lek za njihovog mališana može naći u Japanu, roditeljima Mariji i Aleksandru, dali novu snagu i pojačali rešenost da iskoriste potencijalnu mogućnost izlečenja:

– Neophodno je da terapiju primi do desete godine, a kako Bogdan ima sedam, nije nam ostalo mnogo vremena da sakupimo sredstva. Nju čini specijalni serum, izrađen po formuli jedinstvenoj za svakog pacijenta, jer se pravi na osnovu ličnih rezultata. Baziran je na M proteinu, pošto Japanci tvrde da ga sadrži svaki organizam, a da se u njegovom deficitu javlja autizam. Terapija traje šest meseci i on će, sa jednim od nas, čitavo vreme da boravi u Japanu. Prema poslednjim informacijama koje imamo, lečenje košta oko 30.000 evra, a za zakup stana tamo mesečno treba najmanje 1,5 hiljada evra. Kad se tome dodaju i komunalije i hrana, znači da će biti potrebno dosta para. Iako imamo “lufta“ još tri godine, nadam se da ćemo novac skupiti ranije, priča ohrabrena majka.

Iza Bogdana je stala organizacija “Budi human“, a Marija dodaje da se ljudi dobrog srca već odazivaju na molbu da pomognu:

– Hvala svima od srca, a iza svake akcije odziv je bio ogroman. Pomogli su nam prijatelji, ali i potpuno nepoznati ljudi, koji su videli objavu na fejsbuku ili pročitali informaciju u medijima. I dalje širimo priču i ovo je borba za svu, ne samo za moje dete. Jedina mi je želja da se Bogdan u Japanu izleči, jer je to nada i za mnogu drugu decu sa autizmom.

Bogdan pohađa prvi razred škole “Milutin Smiljković“ u Vinarcu, pa je tamo danas održan prodajni humanitarni bazar, kako bi se što pre prikupila sredstva za njegovo izlečenje.

Bilo je slatkiša, igračaka, ručno rađenog nakita, upotrebnih predmeta, cveća, a kupovinom su njegovi školski drugari, nastavnici i meštani Vinarca dali doprinos ovoj akciji, sa željom da ovaj preslatki sedmogodišnjak što pre ode u Japan i otuda se vrati zdrav.

Check Also

Stefan Milenković sa “Amorozom“ na proslavi jubileja Kamernog orkestra

Proslavljeni srpski violinista nije prvi put u Leskovcu, ali mu je, kaže, svaki put zadovoljstvo …

Оставите одговор