Početna / DRUŠTVO / Boban Marković sa devetoro Leskovčana održao koncert za pamćenje u Budimpešti

Boban Marković sa devetoro Leskovčana održao koncert za pamćenje u Budimpešti

Projekat „100 stopala“ koji je i samom Bobanu Markoviću delovao kao san pretvoren je u javu 28. novembra u Budimpešti.

Neverovatan projekat okupio je na jednom mestu, na bini arene BAK u Budimpešti, 50 muzičara koji su podigli više od 5.000 posetilaca na noge.

-Atmosfera je bila sjajna, a verujem da bi i duplo veća dvorana bila ispunjena – kaže za Dnevnik Juga Leskovčanin Vladica Vasić, profesor trube u Mizičkoj školi u Vranju.

Na bini, sa Bobanom Markovićem i devetoro Leskovčana. Pored Vladice Vasića i Boban Stojiljković, Ivan Stojanović, Siniša Stojanović, Vanja Trajković, Aleksandar Janković, Jovana Milenković, Slobodan Mitić i Milena Jovanović koja je sa Bobanom Markoviće, otpevala pesmu „Ederlezi“.

Sa profesorom Vasićem i dvojica njegovih učenika iz Vranja – Perica Kamberović i Martin Mladenović.

-Boban Marković je voleo da napravi jedan ovakav spekktakl, ali kako nam je rekao, ni on nije verovao da je tako nešto moguće jer je zaista reč o jednom velikom projektu. Pored njegovog orkestra, nastupio je i Marko Marković, zatim orkestar Stefana Mladenovića, i brojni drugi vrhunski muzičari.  Boban je okupio ljude sa kojima je sarađivao. Njegov unuk je kod mene u klasi tako da se i po toj liniji znamo i sarađujemo. Pozvao me je, predložio da okupim i druge muzičare sa kojima sarađujem. Mi smo izveli dve numere iz filma „Zavet“ i naravno sve ostale sa njegovim orkestrom i zaista neverovatnom ekipom muzičara – rekao je za Dnevnik Juga Vladica Vasić.

Koncert u Budimpešti je prvi u okviru projekta „100 stopala“ ili na engleskom „100 legs“.

-Planiran je i koncert u Briselu, verujem da će biti još nastupa jer je u pitanju zaista jedan neviđeni spektakl kakav može da priredi samo Boban Marković sa prijateljima – ističe Vladica Vasić.

Foto: privatna arhiva Vladice Vasića (Facebook)

Pogledaj takodje

Radovi petoro lekara Opšte bolnice Leskovac na Kongresu Udruženja kardiologa Srbije

Na 22. kongresu Udruženja kardiologa Srbije sa međunarodnim učešćem koji se održava od 17. do …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *