Home / DRUŠTVO / Boban Marković sa devetoro Leskovčana održao koncert za pamćenje u Budimpešti
hotel bell

Boban Marković sa devetoro Leskovčana održao koncert za pamćenje u Budimpešti

Projekat „100 stopala“ koji je i samom Bobanu Markoviću delovao kao san pretvoren je u javu 28. novembra u Budimpešti.

Neverovatan projekat okupio je na jednom mestu, na bini arene BAK u Budimpešti, 50 muzičara koji su podigli više od 5.000 posetilaca na noge.

-Atmosfera je bila sjajna, a verujem da bi i duplo veća dvorana bila ispunjena – kaže za Dnevnik Juga Leskovčanin Vladica Vasić, profesor trube u Mizičkoj školi u Vranju.

Na bini, sa Bobanom Markovićem i devetoro Leskovčana. Pored Vladice Vasića i Boban Stojiljković, Ivan Stojanović, Siniša Stojanović, Vanja Trajković, Aleksandar Janković, Jovana Milenković, Slobodan Mitić i Milena Jovanović koja je sa Bobanom Markoviće, otpevala pesmu „Ederlezi“.

Sa profesorom Vasićem i dvojica njegovih učenika iz Vranja – Perica Kamberović i Martin Mladenović.

-Boban Marković je voleo da napravi jedan ovakav spekktakl, ali kako nam je rekao, ni on nije verovao da je tako nešto moguće jer je zaista reč o jednom velikom projektu. Pored njegovog orkestra, nastupio je i Marko Marković, zatim orkestar Stefana Mladenovića, i brojni drugi vrhunski muzičari.  Boban je okupio ljude sa kojima je sarađivao. Njegov unuk je kod mene u klasi tako da se i po toj liniji znamo i sarađujemo. Pozvao me je, predložio da okupim i druge muzičare sa kojima sarađujem. Mi smo izveli dve numere iz filma „Zavet“ i naravno sve ostale sa njegovim orkestrom i zaista neverovatnom ekipom muzičara – rekao je za Dnevnik Juga Vladica Vasić.

Koncert u Budimpešti je prvi u okviru projekta „100 stopala“ ili na engleskom „100 legs“.

-Planiran je i koncert u Briselu, verujem da će biti još nastupa jer je u pitanju zaista jedan neviđeni spektakl kakav može da priredi samo Boban Marković sa prijateljima – ističe Vladica Vasić.

Foto: privatna arhiva Vladice Vasića (Facebook)

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.