Home / DRUŠTVO / BEZ VODE 5 SATI DNEVNO: Delovi Vlasotinca na levoj i desnoj obali Vlasine naizmenično će imati vodu
hotel bell

BEZ VODE 5 SATI DNEVNO: Delovi Vlasotinca na levoj i desnoj obali Vlasine naizmenično će imati vodu

Nakon remonta jedne od dve pumpe u crpnoj stanici, protok vode je 48 litara u sekundi, a za optimalno snabdevanje građana vodom potrebno je da taj protok iznosi 65 litara u sekundi, kažu u JKP Vodovod Vlasotince i dodaju da će do postizanja optimalnog protoka korisnici na levoj i desnoj obali reke Vlasine naizmenično imati vodu.

-Prilikom remonta druge pumpe ustanovljeno je da je na njoj stradalo jedno radno kolo, zbog čega će pumpa morati da se nosi na remont u Niš. U međuvremenu će se raditi na nabavci nove pumpe, ali je zbog različitih performansi novih modela potrebna konsultacija sa stručnim ljudima. Do popravke stare ili nabavke nove pumpe vodosnabdevanje će biti racionalizovano na način da će delovi grada naizmenično imati vodu – kaže direktor Zvonko Ilić.

  • Od 16,00 do 21,00 sat bez vode će biti korisnici na levoj obali reke Vlasine.
  • Od 21,00 do 02,00 sata bez vode će biti korisnici na desnoj obali reke Vlasine.
  • Od 02,00 voda će biti usmerena prema svim korisnicima u cilju punjenja kompletne vodovodne mreže i rezervoara.

-Apelujemo na potrošače da racionalno koriste vodu i da ne stvaraju velike zalihe kako bi se u kraćem periodu normalizovalo vodosnabdevanje i eventualni prekidi bili kratkotrajni do osposobljavanja pumpe u crpnoj stanici i povećanja kapaciteta na potrebnih 65 litara koji garantuju uredno i kontinuirano vodosnabdevanje svih korisnika na teritoriji opštine uz uobičajnu potrošnju – dodaje Ilić.

Izvor: Opština Vlasotince

Check Also

Izložba domaćeg ajvara, zimnice, meda, vina i rakije u ponedeljak u dvorištu Šop Đokićeve kuće

Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala je na turističkom forumu, u organizacije Turističke organizacije Srbije, na …

Оставите одговор