Baletski maestral Leskovčanki: Avangarda osvaja svet svojim koracima

Kreativni studio Avangarda, mesto za negovanje i usmeravanje mladih talenata u oblasti baleta, iako je relativno mlado već postiže uspehe na brojnim takmičenjima.

Najnoviji uspesi balerina ovog studija su na takmičenju u Sarajevu, gde su okitile svoje vratove brojnim medaljama, te je tim povodom za njih organizovan prijem u Svečanoj sali grada Leskovca.

„Na pomenutom takmičenju je učestvovalo preko 3.500 plesača iz svih krajeva sveta. Kreativni studio Avangarda, ove divne devojčice i devojke koje su danas ovde, pokazale su da mogu plesati rame uz rame sa najboljima, i tako promovisale svoj grad i svoju zemlju na najbolji mogući način – kazao je na današnjem prijemu gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Danijela Kulić Ignjatović, predstavnica studija, istakla je značaj podrške grada u omogućavanju uslova za razvoj baletske umetnosti među mladim generacijama u Leskovcu.

„Drago mi je što u Leskovcu imamo studio kao što je naš, gde se usmerava i neguje tako značajna umetnost kao što je balet. Želimo da istaknemo veliku važnost podrške koju imamo od grada Leskovca u omogućavanju našeg rada, što nam je značajan oslonac u postizanju ciljeva.“

Uspeh Kreativnog studija Avangarda, osnovanog pre osam godina, pokazuje ne samo bogatstvo talenata koji nastavljaju da se razvijaju u ovom studiju, već i snagu zajednice koja ih podržava u svakom koraku na putu ka ostvarivanju svojih snova.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *