hotel bell

Baka Stanojki iz Leskovca, ministarka Kisić obećala: ”Rešićemo” kataraktu

U on lajn uključenju, povodom donacije IT opreme Ustanovama za stare i odrasle, baka Stanojka se zahvalila Ministarstvu na velikom plazma televizoru, uz obrazloženje da će, iako ima kataraktu, i ona moći da gleda omiljene serije, Ministarka Darija Kisiće Tepavčević obećala je pomoć u rešavanju tog zdravstvenog problema

– Mnogo vam hvala na opremi, u ime korisnika Ustanove ua odrasle i stare u Leskovcu i naših porodica i rodbine. Posebno se zahvaljujem na ogromnom televizoru, jer mi je, zbog problema sa kataraktom, vid oslabljen i nisam mogla da pratim program, a volim serije, ”Slagalicu”.

– Pomenuli ste da vam je nedavno dijagnostifikovana katarakta? Hoćemo li to da rešavamo?, pitala je ministarka, a na ogovor zbunjene baka Stanojke da se lekari, zbog četiri baj-pasa, ne usuđuju na intervenciju, Kisić Tepavčević je obećala da će se angažovati na pronalaženju rešenja, pošto je, kako se izrazila ”takva operacija danas rutiska stvar”.

Zanimljiva onlajn komunikacija desila se na primopredaji tehničke opreme, koju je, u okviru projekta ”Zajedno protiv kovida”, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obezbedilo uz podršku organizacija UNDP i USAID.

Ustanova za odrasle i stare u Leskovcu dobila je plazma televizor velikih dimenzija, namenjen, pre svega korisnicima sa oštećenim vidom i dva tableta, kojim će im komunikacija sa porodicama i srodnicima, biti umnogome olakšana.

Baka Stanojka Mitrović, koja u ustanovi živi od 2014. godine, jedna je od korisnica, za koje je donirana IT oprema dragocena. Osim problema sa vidom, ona nije bila u mogućnosti da redovno kontaktira sa svojom decom u inostranstvu, te je vrlo zahvalna Ministarstvu na obezbeđenim tabletima.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор