hotel bell

Bajkeri na 45. rođendanu vrtića u Vlasotincu

Maskirani u bajkere, mališani Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ nestrpljivo su danas čekali učesnike Balkan relija, poznate moto ture koju organizuju BMV Motoklub Dalmacija i Željan Rakela. Ovo je osma godina zaredom kako je Vlasotince na trasi Balkan relija, a šesta kako popularni bajkeri donose poklone za vlasotinačke vrtiće – klima uređaje, računare, televizor… I naravno, gomilu slatkiša za decu.

-Učesnici Balkan relija su skupili oko 1500 evra i to smo dali donaciju za vrtić. Nešto od toga smo kupili slatkiše. Svaki put nas Vlasotince iznenadi, Tako je i ove godine. Deca su obučena u motoriste, bajkere i baš smo oduševljeni. Puno nam je srce. Nastavićemo da se družimo – rekao je Željan Rakela.

Direktor PU „Milka Dimanić“ Snežana Filipović rekla je da su bajkeri upravo došli na 45.rođendan ove ustanove i zahvalila na donaciji.

-Ova sredstva iskoristićemo da dopunimo iznos koji nam treba za video nadzor, koji nam je izgoreo u požaru – rekla je.

Zaposleni u predškolskoj ustanovi ugostili su bajkere, a deca su seslikala na motorima, Oni su zatim otišli i do škole „Siniša Janić“, provozali gradom, slikali se u centru i nastavili put dalje. Ove godine trasa Balkan relija ide kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Srbiju, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu. Jedino u Srbiji svratili su na dve lokacije, u Beograd i Vlasotince. U ostalim
zemljama zadržavaju se u po jednom gradu. Za devet dana preći će 3500 km. U Vlasotincu je bio 31 učesnik, a na celoj trasi ih je ukupno 64-oro jer se jedni priključuju, a drugi isključuju. Ove godine motoristi su odlučili da i u Mostaru pokažu humanost na delu.
-Kupili smo slušne aparate za Udruženje Daunov sindrom u Mostaru – kaže Željan Rakela.
Ovogodišnji moto relija je „Vi imate satove, mi imamo vreme“. Rakela objašnjava zašto:

-Uvek su nas učili da je vreme novac. Znam puno ljudi koji imaju puno novaca, ali, na žalost, nemaju vremena. A nemamo vremena zato što nam uvek treba još, stalno trčimo za nekim profitom, život prođe i onda kažu život je kratak. Život nije kratak, nego se mnogi kasno sete živeti – zaključio je Rakela.

Check Also

Cvetanović najavio ostavku, lokalni izbori u Leskovcu zajedno sa parlamentarnim

Kako je Dnevniku juga potvrđeno, zbog raspisivanja parlamentarnih izbora koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, …

Оставите одговор