Home / DRUŠTVO / Asfaltirana ulica Branka Radičevića, stanovnici dobili i novu vodovodnu mrežu
hotel bell

Asfaltirana ulica Branka Radičevića, stanovnici dobili i novu vodovodnu mrežu

Ulica Branka Radičevića u širem centru Leskovca dobila je asfalt, a pre toga i novu vodovodnu mrežu.

Ulica koju njeni žitelji označavali i kao „naš sokak“ danas je asfaltirana, a prethodno je potpuno zamenjena zastarela vodovodna mreža.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je prilikom današnjeg obilaska radova rekao da je vodovodna mreža u Leskovcu stara preko pet decenija i dodao da je u proteklih nekoliko godina u rekonstrukciju i izgradnju iste do sada uloženo preko 750 miliona dinara čime je izgrađeno i zamenjeno preko 92.000 metara mreže-

-Nama su prioritet bile veće saobraćajnice poput ulice 28. mart, Svetoilijske i Mlinske, ali nismo zapostavili ni one manje ulice u kojima vodovodne cevi nisu menjane pola veka. Moram da pohvalim stanovnike ulice Branka Radičeviča zbog njihove upornosti, ali i strpljenja. Tri puta su dolazili na Otvorena vrata gradonačelnika sa istim zahtevom – da se zamene vodovodne cevi i asfaltira ulica. Ulica je duga samo 133 metara, nije preduga, ali kada vidite koliko ova investicija znači meštanima, znate da je ona izuzetno značajna. Iz budžeta grada je izdvojeno skoro 1,7 miliona dinara za vodovodnu mrežu i dodatnih 1,9 miliona dinara za asfaltiranje – kazao je Cvetanović.

Trideset godina živim u ulici Branka Radičevića i u ime svih stanara zahvaljujem se gradonačelniku i lokalnoj samoupravi što je naša ulica sada ovako lepa, što deca najzad mogu da se u njoj igraju,“- rekla je danas Zlata Savić, žiteljka ulice u kojoj je pored asfalta, kompletno zamenjena vodovodna mreža.

Gradonačelnik je dodao da je ova ulica priično uska i da rekonstrukcija takvih saobraćajnica pored rešenih imovinsko-pravnih odnosa zahtevaju i odgovorne i stručne izvođače radova koji poseduju adekvatnu opremu i mašine. Cvetanović je pohvalio odabranu grupu izvođača radova „AB KOP“ i „Zadruga Pionir“ iz Vlasotinca koja je maksimalno ispoštovala rok za izvođenje od 30 dana i pritom posao završila kvalitetno.

Direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić je rekao da završne radove na asfaltiranju ulice izvodi „AB KOP“ iz Vlasotinca.

-Najpre je u ulici Branka Radičevića izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže i prevezivanje korisnika. Nakon toga je započeto asfaltiranje i ugrađen je tampon od šljunka, zatim od kamenog agregata, ugradnja ivičnjaka i danas završavamo radove na asfaltiranju. Rok za završetak je bio 30, a završeni su za 20 dana – rekao je Novica Nikolić.

Prema rečima Nikolića letnje održavanje saobraćajnica je u toku i odvija se uobičajenom dinamikom.

-Trenutno se zatvaranje udarnih rupa vrši u Kopašnici, radi se saniranje klizišta u Kaluđercu, i plan je da se saniraju i putevi u vučjanskom kraju koji su oštećeni usled obilnih padavina – zaključio je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

-Trideset godina živim u ulici Branka Radičevića i u ime svih stanara zahvaljujem se gradonačelniku i lokalnoj samoupravi što je naša ulica sada ovako lepa, što deca najzad mogu da se u njoj igraju – rekla je danas Zlata Savić, žiteljka ulice u kojoj je pored asfalta, kompletno zamenjena vodovodna mreža.

Check Also

Leskovački ninđucu majstori postigli veliki uspeh na prolećnjem Ninđucu seminaru Grza 2022

Protekli vikend bio je izuzetno uspešan za članove Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac. Članovi kluba su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.