hotel bell

Antikorupcijske konsultacije organizacija, medija, građana i aktivista juga Srbije u Nišu i Leskovcu

Organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja, poziva na antikorupcijske konsultacije organizacije, medije, aktiviste i građane sa Juga Srbije koji su posvećeni borbi protiv korupcije.

Tema konsultacija je aktuelna izrada teksta nacrta Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Srbiji za period od 2013 – 2028. godine. Onim što smo videli u tromesečnim aktivnostima Radne grupe koja je zadužena za izradu teksta navedenog dokumenta ne možemo biti zadovoljni, s toga postavljamo pitanje: da li nam treba Nacionalna strategija za stvarnu ili fiktivnu borbu protiv korupcije?

  • Konsultacije u Leskovcu, 26.6.2023. u 18,30 u Mesnoj zajednici Milentije Popović, učesnici: Siniša Janković građanski aktivista i antikorupcijski ekspert  i Zlatan Vulić advokat i antikorupcijski ekspert, ispred Kareje Pančevo
  • Konsultacije u Nišu, 28.6.2023. u 12 sati, ulica Obrenovićeva bb, TC Kalča, II sprat, prostor Odbora za ljudska prava; učesnici Siniša Janković ispred Kareje i Zorica Miladinović, novinar Danas-a kao antikorupcijski ekspert.

Zainteresovani za učešće mogu se prijaviti na mejl nvo.kareja@gmail.com

Organizator će refundirati putne troškove. Konsultacije su deo projekta “Treba nam Nacionalna strategija za stvarnu borbu protiv korupcije u Srbije, a ne fiktivnu ” koji Kareja sprovodi uz podršku SMART Balkan – Građansko društvo za povezan Zapadni Balkan, a koji se odvija u okviru Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a koji finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *