hotel bell

Ambasadorka Anke Konrad: Postoji prostor za unapređenje položaja mladih u malim sredinama

To je zaključak razgovora, koji su ambasadorka Nemačke, Anke Konrad i predsednik opštine, Bratislav Petrović vodili sa mladim Vlasotinčanima, učesnicima kampova u okviru projekta “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“

Mlađi učesnici skupa govorili su o tome da vole svoje svoje rodno mesto, ali da im veći gradovi pružaju veće mogućnosti, dok je mišljenje nešto starijih, koji su se, nakon završenih fakulteta vratili u Vlasotince, znatno drugačije. Oni se, kako su istakli, nisu pokajali zbog svoje odluke, jer je život u manjoj sredini mirniji, bolji i više okrenut “malom čoveku“.

Predsednik opštine, Bratislav Petrović, pokazao je razumevanje za oba stava, zahvalio mladima koji su za život odabrali rodno mesto i izrazio uverenje, da će, oni nešto mlađi, promeniti mišljenje za nekoliko godina.

Na kraju sastanka, zaključeno je da svakako postoji prostor za unapređenje položaja mladih u malim sredinama i da će na tome nastaviti da rade svi učesnici projekta, koji organizacija GIZ sprovodi partnerski sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Check Also

Okrugli sto u Leskovcu: Unaprediti komunikaciju sa poslanicima i otvoriti prostor za diskusiju od javnog interesa

Zaobilaženje procedura, sprečavanje razmene mišljenja i nemogućnost kontaktiranja i dolaska do poslanika su neke od …

Оставите одговор