Početna / GRADOVI / Leskovac / Ambasadori Egipta i Indonezije posetili Leskovac

Ambasadori Egipta i Indonezije posetili Leskovac

Ambasadori Egipta i Indonezije posetili su danas Leskovac gde su razgovarali sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.
Povod njihovog dolaska jeste Leskovački karneval i učešće trupa njihovih zemalja na njemu.

„Velika je čast i zadovoljstvo ugostiti vas u našem gradu. Ovako značajne posete čine da Leskovac širi svoja poznanstva, da putem razmene iskustava zakorači u svet i upozna se sa novim kulturama.

-Zahvaljujem se ekselencijama Juda i Alguvejli što su danas sa nama i što svojim prisustvom uveličavaju naš Leskovački karneval.

Upravo je današnja manifestacija odlična prilika da bliže predstavimo naše običaje, kulturu i turistički potencijal, a u budućnosti ćemo se fokusirati na poslovnu i ekonomsku saradnju.

Tu saradnju možemo uspešno razviti zato što Srbija i Leskovac obezbeđuju veoma povoljnu poslovnu klimu za strane investicije i Leskovac je idealan za proizvodni centar neke indonežanske ili egipatske kompanije jer iznad svega može da se pohvali vrhunskom i kvalitetnom radnom snagom i na tome ćemo raditi u budućnosti.

Danas ćemo uz pomoć Leskovačkog karnevala uspeti da izbrišemo granice i utvrdimo bliskost i prijateljstvo između naših zemalja. Još jednom vam želim dobrodošlicu u naš grad, uživajte u bogatom programu koji smo pripremili,“ – kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Ambasador Indonezije izrazio je veliku zahvalnost što ga je gradonačelnik Cvetanović primio u Leskovac. On je istakao da je velika važnost ovakvih karnevala kada je reč o unapređenju odnosa između zemalja. „Ovakva saradnja će donete benefite ne samo Leskovcu već i Srbiji. Ovim karnevalom ćete moći da se upoznate, barem delićem, sa indonezanskom kulturom kao i sa egipatskom i smatra se da je to vrlo dobar način da se dve kulture spoje,“ – istakao je njegova ekselencija gospodin Mohamed Čandra Vidja Juda,

Ambasador Egipta takođe se zahvalio na pozivu i kazao da je zadovoljan i srećan što ima prilike da deli svoje iskustvo sa dr Goranom Cvetanovićem i on smatra da je ovo itekako bitno za spajanje triju kontinenta Azije, Afrike i Evrope. „Imao sam to zadovoljstvo da samo pre mesec dana budem sa dr Goranom Cvetanovićem na otvaranju Кoridora 10 i tu se zapravo videlo koliko Leskovac i Srbija preuzimaju mere u implementiranju, jer se već tada govorilo o karnevalu a evo ih sada ovde učestvuju u njemu,“ – kazao je njegova ekselencija gospodin Amr Alguvejli.

Pogledaj takodje

Danas se obeležava Svetski dan prava deteta

Danas se širom sveta obeležava Svetski dan prava deteta koje je ustanovljen 20. novembra 1954. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *