Početna / DRUŠTVO / Ambasador Savezne Republike Nemačke u poseti opštini Medveđa
Dionis Restoran

Ambasador Savezne Republike Nemačke u poseti opštini Medveđa

Planiranu posetu Medveđi, ambasador Nemačke u Srbiji, Tomas Šib započeo je obilaskom udruženja pčelara “Apis”. Mladi pčelari ovog udruženja su upravo preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) kroz donaciju opreme dobili značajnu pomoć da otpočnu i unaprede biznis.

“Nemačka privreda je jako zastupljena u Srbiji, i mi smo veoma aktivni putem razvojne pomoći, preko GIZ-a i ostalih programa zapošljavanja, pa se nadam da ćemo nastaviti u istom pravcu da te programe” istakao je ambasador.

Nakon posete pčelarskog udruženja, ambasador i njegovi saradnici održali su sastanak u Kabinetu predsednika opštine Medveđa. U razgovoru sa ambasadorom, Nebojša Arsić je posebno istakao prirodne lepote kraja, rudne potencijale, kao i prednosti Medveđe za investiranje u oblasti poljoprivrede i turizma.

Ambasador je istakao da on i njegovi saradnici često razgovaraju sa nemačkim privrednicima koji su zastupljeni u Srbiji, ali da ih nije lako privući da investiraju na jugu Srbije. “Mi činimo sve što možemo, ali to nije naša, već njihova odluka gde će raditi” istakao je ambasador, Tomas Šib.

Pogledaj takodje

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Leskovac peti u Srbiji i prvi na jugu po transparentnosti rada lokalne samouprave

Putem istraživanja „Indeks transparentnosti lokalnih samouprava LTI“ sprovedenom od strane organizacije Transparentnost Srbija, Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *