hotel bell

Ako dobro poznajete vojnu istoriju Srbije, prijavite se na kviz Ministarstva odbrane i osvojite vredne nagrade

Nadmetanje u znanju, pod imenom ”SVI kviz”, održava se onlajn, svake prve subote u mesecu i iz ciklusa u ciklus, privlači sve veći broj učesnika.

Kreatori kviza, pukovnik doc. dr Slobodan Ðukić sa Vojne akademije i pukovnik dr Dalibor Denda sa Instituta za strategijska istraživanja, ističu da je osnovna svrha projekta popularizacija nacionalne istorije, pre svega među mlađom populacijom.

– Ideja je da okupimo što više učesnika. Pitanja su tako koncipirana da traže od takmičara da razmisle i povežu istorijske događaje. Postoji i grupa najtežih pitanja, za vrsne poznavaoce vojne istorije, kako bismo izdvojili najbolje. Zadovoljni smo odzivom i u svakom ciklusu okupimo od 150 do 300 takmičara, a još je veći broj onih koji se, tokom meseca, pripremaju za nadmetanje, kaže pukovnik Đukić.

Kviz sadrži lakša pitanja sa višestrukim izborom, srednji i teži nivo. Sekundarni cilj je da se promovišu vojska i vojna istorija, a zanimljiv koncept omogućava učenje kroz igru i usvajanje manje dostupnih znanja.

Svi koji žele da učestvuju u kvizu, mogu to učiniti na zvaničnom internet sajtu i Fejsbuk stranici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Takmičarski ciklusi realizovaće se svake prve subote u mesecu do kraja 2022. godine.

Check Also

Bojnik dobija fabriku vode i zadrugu sa plantažom na 100 hektara

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je da će Bojnik dobiti zadrugu sa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *