Akciju dodele sredstava za kupovinu kuće na selu, na jugu usporavaju nerešeni imovinsko-pravni odnosi i legalizacija

Hiljadu kuća je država kupila i poklonila mladim bračnim parovima, koji su odlučili da žive na selu, ali ovaj projekat ne daje adekvatne rezultate na jugu. Problem je isključivo nepodeljena imovina

Jubilarna, hiljadita kuća kupljena je za dvadesetogodišnjake koji uskoro očekuju prinovu. Površine je 184 kvadrata, plaćena je milion i 200 hiljada dinara i spada u red najskupljih.

– Najjeftiniju smo platili 400.000, u selu Durlak, u Banatu, a najveća kuća, okućnica i plac, od čak dva hektara, imala je kuća u blizini Mionice. Na jugu Srbije, akcija ne teče željenom dinamikom. Najveći problem su imovinsko-pravni odnosi, legalizacija, nepostojanje dokumentacije, nema saglasnosti rođaka. Ajde malo jug da se objedini oko toga, da definiše čije je šta i da mu to bude prvi korak ka targetiranu praznih kuća, konstatovao je Milan Krkobabić iz Ministarstva za brigu o selu.

Država je spremna da izdvaja pare i takve šanse ne treba propuštati, ali nijedan ugovor neće biti potpisan ako vlasništvo nad objektom nije čisto pravno i geodetski, istakao je ministar bez portfelja.

Check Also

U četvrtak bez struje “pola” Leskovca

Elektrodistribucija Leskovac najavila je za četvrtak nastavak radova na elektro mreži. “Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *