Akcija sistemske deratizacije i dezinsekcije u Leskovcu počinje 16. maja

Ovogodišnja akcija sistemske dezinsekcije i deratizacije, na teritoriji grada Leskovca, počeće u ponedeljak, 16. maja, saopštila je Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

 

Realizacija je poverena stručnoj ustanovi „Jugoinspekt“ iz Beograda, kao najpovoljnijem ponuđaču, a stručni nadzor vršiće ustanova „Institut za javno zdravlje“ Niš.

Akcija spada u grupu preventivnih mera u cilju sprečavanja pojave zaraznih bolesti kod stanovništva, a podrazumeva deratizaciju javnih zelenih površina, groblja, deponija, nehigijenskih naselja, poslovnih i gradskih prostorija, i podrumskih prostorija objakata za kolektivno stanovanje. Dezinsekcija obuhvata suzbijanje odraslih formi komaraca, krpelja na javnim zelenim površinama, bubašvaba, bubarusa i drugih štetnih insekata u objektima kolektivnog stanovanja i poslovnim i pomoćnim gradskim prostorijama.

Osim preko medija, građani Leskovca će o aktivnostima biti obavešteni putem plakata postavljenim na vidnim mestima, na svim lokacijama koje će biti tretirane, sa datumom i vremenom kada će se tretman obavljati.

U okviru akcije vršiće se i zamagljivanje u kasnim večernjim satima, u cilju uništavanja odrslih formi komaraca, o čemu će građani i pčelarska društva biti blagovrameno obavešteni, saopštila je Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Check Also

Leskovac u jednom danu bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je sedam beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *