hotel bell

Akcija sistemske deratizacije i dezinsekcije u Leskovcu počinje 16. maja

Ovogodišnja akcija sistemske dezinsekcije i deratizacije, na teritoriji grada Leskovca, počeće u ponedeljak, 16. maja, saopštila je Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

 

Realizacija je poverena stručnoj ustanovi „Jugoinspekt“ iz Beograda, kao najpovoljnijem ponuđaču, a stručni nadzor vršiće ustanova „Institut za javno zdravlje“ Niš.

Akcija spada u grupu preventivnih mera u cilju sprečavanja pojave zaraznih bolesti kod stanovništva, a podrazumeva deratizaciju javnih zelenih površina, groblja, deponija, nehigijenskih naselja, poslovnih i gradskih prostorija, i podrumskih prostorija objakata za kolektivno stanovanje. Dezinsekcija obuhvata suzbijanje odraslih formi komaraca, krpelja na javnim zelenim površinama, bubašvaba, bubarusa i drugih štetnih insekata u objektima kolektivnog stanovanja i poslovnim i pomoćnim gradskim prostorijama.

Osim preko medija, građani Leskovca će o aktivnostima biti obavešteni putem plakata postavljenim na vidnim mestima, na svim lokacijama koje će biti tretirane, sa datumom i vremenom kada će se tretman obavljati.

U okviru akcije vršiće se i zamagljivanje u kasnim večernjim satima, u cilju uništavanja odrslih formi komaraca, o čemu će građani i pčelarska društva biti blagovrameno obavešteni, saopštila je Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Check Also

Koja je važnost hardverske konfiguracije telefona?

Mobilni telefoni su opremljeni visokopikselnim kamerama za snimanje visokokvalitetnih fotografija i snimanje videozapisa visoke definicije, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *