hotel bell

”Agrolider” opet okupio veliki broj poljoprivrednih proizvođača sa juga Srbije

Nekoliko desetina izlagača i desetostruko više posetilaca. Savetovanja i predavanja, prilika za konsultacije i razmenu iskustava. To je ”Agrolider”, koji ove godine za temu ima nove tehnologije u povrtarstvu

Naša manifestacija raste, zato što se i poljoprivreda juga Srbije razvija i napreduje, konstatovao je, u pozdravnoj reči, Goran Tasić:

– Nadam se da će poljoprivredni proizvođači, u godinama koje dolaze, ostvarivati sve veće i veće prihode, jer se, u biznisu, svi borimo za to. Grad Leskovac je prepoznao naše zalaganje za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u našem kraju, pa nam je opet glavni pokrovitelj. Danas je ovde 41 izlagač, a u saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom, pripremili smo 5 stručnih prezentacija. Očekujemo da 14. ”Agrolider” okupi više od 1.000 povrtara i voćara sa juga Srbije.

Gradonačelnik Goran Cvetanović istakao je da je ovakva manifestacija vrlo značajna za poljoprivredne proizvođače i zato lokalna samouprava ne prestaje da je podržava:

– Pored predavanja i usavršavanja proizvodnje, ključ za razvoj ove strateški važne grane, jesu mehanizacija i subvencije, pa zato svake godine povećavamo sredstva za ove namene. Od 10 do 15 miliona, u trenutku preuzimanja odgovornosti, konstantno smo podizali cifru, da bismo došli do 50 u ovoj, odnosno 66,5 miliona u narednoj godini. Već smo ugovore o subvencijama podelili proizvođačima u grdeličkom, manojlovačkom, pečenjevačkom i brestovačkom kraju, danas ćemo to uraditi u Vučju, a naredne srede i u Leskovcu.

Danas su nagrađeni i pobednici prvog digitalnog festivala ”Nema zima, dok zimnice ima”. Nagradu ”Zlatni leskovački poklopac” za najbolji video na temu pripreme zimnice dobio je Dragan Žika Stojanović, a autorka najbolje fotografije je Zorica Stojanović. U kategoriji fotografije jela i recepata, nagrada je pripala Dijani Sinadinović.

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор