Plato ispred glavne Pošte i apoteke Sutjeska dobija novi izgled

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

        Na platoima ispred glavne gradske Pošte i apoteke “Sutjeska” uskoro će biti formirane nove zelene površine. Osim što će doprineti lepšem izgledu grada, one će pomoći usmeravanju građana ka pešačkim prelazima, čime će se povećati njihova bezbednost prilikom prelaska ulice.

 

     “Nove zelene površine usmeravaće pešake ka obeleženim prelazima, pa oni neće ulicu prelaziti najkraćim putem – dijagonalno. Nešto slično radimo i na platou kod Narodnog muzeja, formiramo zelene površine u radijusu raskrsnice kako bi odvikli ljude od toga da prelaze ulicu gde god hoće”, kaže direktor Direkcije, Milenko Milenković.

        Oplemenjivanje ovog prostora zelenilom deo je projekta uređenja trotoara na delu ulica Južnomoravskih brigada i Bulevara oslobođenja, vrednog 4,6 miliona dinara, koji će kompletno biti završen za desetak dana.

         Novi trotoari sada se protežu duž obe strane ulice, od glavne Pošte do ulice Rada Končara, kao i na Bulevaru oslobođenja do mosta na Veternici. Postavljanjem vibrobetonskih ploča i zamenom ivičnjaka uređena je površina od 1450 kvadratnih metara. Izvršena je i sanacija osvetljenja i postojeće sijalice zamenjene su svetiljkama u LED tehnologiji, za šta je izdvojeno skoro 400 hiljada dinara.

A. Jovanović

 

Check Also

Ideje za kvalitetan i uzbudljiv odmor u regionu

Bilo da je zima, jesen, proleće ili leto, putovanja su uvek najbolji način da provedete …

3 comments

  1. Kruzni tok tu treba

  2. petarleskovac

    ovde je odavno trebalo postaviti kruzni tok,a ne neke zelene povrsine i gluposti,jer toliko sudara ima

  3. Kružni tok pod obavezno da bi se rastertio i ubrzao saobraćaj na izlazu u Svetoilijsku ulicu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *