Najveće priznanje iz Makedonije za Leskovačku školu stripa

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ osvojila je najveću nagradu za strip u Severnoj Makedoniji „Zlaten strip“ na 18. Međunarodnom salonu stripa u Velesu koji je zbog pandemijskih uslova održan prošlog vikenda u virtuelnom obliku.

Nagrada je osvojena od strane predavača u Leskovačkoj školi stripa, Marka Stojanovića, a Škola stripa je sem ove osvojila i dve druge nagrade na ovoj prestižnoj manifestaciji.

Na Međunarodnom salonu stripa u Velesu, jedinom strip festivalu u Makedoniji, u konkurenciji od 176 učesnika iz brojnih zemalja sveta, scenarista Marko Stojanović iz Leskovačke škole stripa osvojio je sa crtačem Miloradom Vicanovićem Mazom i koloristom Aljošom Tomićem Grand Prix festivala, „Zlaten strip“.

Reč je o najvećem priznanju koji se u Makedoniji dodeljuje u oblasti stripa i ono je Stojanoviću, Vicanovću i Tomiću dodeljeno za strip „Drevni“, koji je septembra objavljen u jednom od najčuvenijih strip časopisa na svetu, američkom “Heavy Metal-u”. Stojanoviću je ovo 4. Grand Prix od 18 održanih festivala, a kad se uzme u obzir da je poslednji koji je dodeljen, 2018. godine, takođe otišao u njegove ruke, onda razmere uspeha postaju još veće. Pored ove nagrade Leskovačka škola stripa je sa salona u susednoj zemlji donela još dve nagrade.

Šestogodišnja Jana Stojanović osvojila je nagradu za najmlađeg učesnika festivala, a sem te nagrade u Leskovac je stiglo i specijalno priznanje za Leskovačku školu stripa za zapaženo grupno učešće na konkursu.

Check Also

Izgradnja primarne vodovodne mreže od Velikog Trnjana do Palikuće privodi se kraju

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je danas značaj završetka projekta izgradnje primarne vodovodne mreže od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *