Jesenji maskembal za kraj dečje nedelje u vrtiću

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ovogodišnja Dečja nedelja održana je pod sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“ od 7. do 13. oktobra.Dečja nedelja ove godine obeležava značajan jubilej, 30 godina Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koji se tiče deteta, kao i najšire prihvaćenog pravnog instrumenta za zaštitu ljudskih prava.

U Predškolskoj ustanovi „Milka Dimanić“ program Dečje nedelje počeo je u ponedeljak 7. oktobra upoznavanjem sa dečjim pravima, organizovanjem likovnih i radionica fizičke kulture za polaznike pripremnog predškolskog programa i starije grupe. Vrtić su toga dana posetili i članovi Đačkog parlamenta iz Osnovne škole „8. oktobar“. U okviru Dana otvorenih vrata predškolci su posetili predsednika opštine, Centar za socijalni rad, Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, Udruženje građana „Osmeh“, biblioteku i muzej.

Juče je na terenu pored Vlasine organizovan sportski dan za predškolce tokom koga su se igrali, nadmetali i međusobno družili. Akcija „Knjiga na dar“ osmišljena je tako da roditelji kada dolaze po svoju decu u vrtić mogu da ostave po neku knjigu za biblioteku vrtića.

Program Dečje nedelje u vrtiću biće završen Jesenjim maskenbalom koji će se večeras održati u SRC „Vlasina“. Biće ovo prilika da se roditelji dece i posetioci uključe u humanitarnu akciju za pomoć maloj Petri.

Check Also

Odgovorna upotreba pametnih telefona

Ubrzan tehnološki napredak postavio je pametne telefone u centar naših života. Ovi mali uređaji postali …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *