PONOVO RADI KATASTAR: Država pokrenula mehanizme da građani ne postanu kolateralna šteta

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Vlada Republike Srbije je svojom Uredbom i Odlukom, koju je doneo direktor RGZ-a Borko Drašković, delbokirala rad institucije i omogućila građanima da ostvaruju svoja ustavom zagarantovana prava, da nesmetano raspolažu imovinom i slobodno pristupe svim poslovima iz nadležnosti Republičkog geodetskog zavoda, uključujući i službe za katastar nepokretnosti.

Svi građani Republike Srbije od 13. aprila 2019. godine ponovo će moći da ostvare sva svoja prava i dobiju usluge u službama za katastar nepokretnosti. Tog dana na snagu stupa Uredba Vlade Republike Srbije o minimumu procesa rada u RGZ-u kojom se staje na kraj blokadi katastra.

Država je pokrenula mehanizme kako bi zaštitila građane da ne postanu kolateralna šteta pokušaja realizacije projekta blokade državnih i javnih institucija. Pouzdanost podataka u katastru jedan je od najvažnijih instrumenata za sticanje poverenja građana i najvažniji oslonac pri kupoprodaji nepokretnosti. Štrajk je predstavljao najizrazitiji oblik otpora digitalizaciji u katastru. Praćen je sa mnogo medijskih neistina. Interes pojedinih političara i biznismena je da svoje poslove obavljaju mimo institucija, a takvim planovima Republički geodetski zavod je stao na put digitalizacijom i transparentnošću, kadrovskim i tehnološkim ojačavanjem.

Odluka o minimumu procesa rada u RGZ-u koju je doneo direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković biće sprovedena od 13.04.2019. odnosno od prvog radnog dana 15.04.2019. godine.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *