Održani osmi protetsti “1 od 5 miliona Leskovac”

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Osmi po redu protesti „1 od 5 miliona Leskovac “ održali su se večeras na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra.

Kao i svakog petka demonstranti su tražili samo jedno a to je normalan život. Zahtevi sa prethodnih protesta su ostali isti,a oni su: ostavka predsednika Srbije, ostavka gradonačelnika Leskovca, stop partijskom zapošljavanju, vraćanje otetih penzija, ukidanje poreza na poljoprivredno zemljište, smena direktora Leskovačke bolnice, smena direktora Leskovačkog doma zdravlja,bojkot rada lokalnog parlamenta, smena direktora OŠ Josif Kostić, pravljenje strategije za ostanak i opstanak mladih.

Prisutnima se obratila studentkinja Nađa Stošić, i Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

Nađa Stošić studet Elektronskog fakulteta u Nišu prisutnima se obratila u ime mladih , istakavši da su mladi dugo ćutali i bili paralisani, i da oni nisu nikavi huligani već mladi koji vole svoju slobodnu državu, i da će se boriti da izgrade sistem i društvo u kojem će se rado živeti.

“Mi mladi želimo da živimo u Srbiji u kojoj će čast i poštenje biti na ceni, u Srbiji gde ćemo dobiti posao jer to zaslužujemo, gde će se veličati i gajiti prave vrednosti – kazala je Stošićeva.

“Srbija je postala zemlja bez slobode, bez pravde i nade. Naš zadatak je da to ispravimo. Ostali smo sami i oni sa druge strane. Sami sa se izborimo za svoju slobodu i svoj prava.To ćemo učiniti korak po korak a prvi je veliki protest u Beogradu 13.aprila – istakao je ovom prilikom predsednik opštine Saša Paunović.

Sledeći protesti zakazani su za 29. mart od 18 časova.

Check Also

Ideje za kvalitetan i uzbudljiv odmor u regionu

Bilo da je zima, jesen, proleće ili leto, putovanja su uvek najbolji način da provedete …

One comment

  1. Cudo veceras nije bilo novih zahteva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *