Da li ste znali da je Dragoslav Šekularac bio leskovački zet?

O Dragoslavu Šekularcu, jednom od naših najboljih fudbalera svih vremena i “Zvezdinoj zvezdi” zna se gotov sve kada je u pitanju fudbalska karijera.

“Кralj driblinga”, druga Zvezdina zvezda, iza Rajka Mitića, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobednik, četvrta u svetu i druga u Evropi. Sa Zvezdom, čiji je dres obukao 385 puta, osvojio je pet titula državnog prvaka i tri Кupa.

Legendarni Šeki ima, što je posebno apostrofirao, pozitivan bilans u derbijima s Partizanom, u utakmicama koje je smatrao najvažnijim u karijeri. Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i dao šest golova. Кao trener, sa Zvezdom je osvojio duplu krunu. Tim sa beogradske „Marakane”, koji je ostavio svom nasledniku, u prvoj sezoni posle njegovog odlaska postao je šampion Evrope i sveta. Šeki je uvek bio u centru pažnje.

Ono što je manje poznato jeste da je Dragoslav Šekularac bio leskovački zet.

Supruga Dragoslava Šekularca Mirjana je po majci Radmili iz čuvenih porodica – leskovačkih veleposednika i industrijalaca Vranjkića i Čuljkovića. Kao što je poznato Čuljkovići su svoju fabriku gumenih proizvoda iz Leskovca preneli u Rakovicu – napisao je u grupi Sava – Stari Leskovac legendarni leskovački novinar i pisac Sava Dimitrijević.


Check Also

U Leskovcu rođeno šest beba u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je šest beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *