Saniraju se posledice klizišta: Gradi se novi potporni zid vredan 13,1 milion dinara

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Posledica prošlogodišnjih obilnih kiša dovele su do aktivacije klizišta u Deligradskoj ulici, uzrokujući pad potpornog zida, te je grad je pokrenuo izgradnju novog , ulažući 13,1 milion dinara u projekat.

Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, kazao je ovom prilikom da su sve sužbe radile kako jedna da bi se ovaj problem rešio.

“Zbog posledica prošlogodišnjih kiša i erozije zemljišta, bili smo prinuđeni da preduzmemo mere. Iselili smo ugrožene porodice, obezbedili im privremeni smeštaj i uklonili garažu da bismo omogućili bezbedan pristup radovima. Sve službe su radile u koordinaciji, a JP “Urbanizam i izgradnja” je uradilo projekat. Radovi su započeli u januaru i vredni su 13,1 milion dinara. Naša je dužnost da osiguramo bezbednost naših građana. Ovo je tek prva faza; nastavićemo sa drugom fazom i uložićemo još sredstava za kompletiranje ovog važnog projekta – kazao je Cvetanović.

Novica Nikolić, direktor JP “Urbanizam i izgradnja”,istakao je da su pre početka ovih radova sprovedena detaljna ispitivanja zemljišta kako se ne bi desio neki propust.

“Pre početka radova, sprovedena su geotehnička ispitivanja i razvijen je detaljan plan sanacije od strane Geosola iz Niša. Novi zid će biti dugačak 21 metar i visok 5,2 metra, što će značajno doprineti stabilnosti ovog područja.”

Check Also

Pojeftinili i dizel i benzin

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštilo je nove najveće maloprodajne cene goriva za period od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *