Nove razvojne šanse za jug

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Međuresorna radna grupa za uređenje i razvoj južne Srbije na teritoriji opštine Lebane, Medveđa, Bojnik, Kuršumlija i gradova Leskovac i Prokuplje sastala se u Vladi Srbije kako bi na redovnoj sednici ispratila realizaciju prioritetnih projekata na ovom području.

Sastanku su pored predstavnika loikalnih samouprava prisustvovali i predstavnici Kabineta predsednice Vlade, Ministarstava iz resora turizma, infrastrukture, kulture, privrede, Razvojna agencija Srbije, JP Putevi, KUJU i JVP Srbijavode.

Projekti iz oblasti turizma, životne sredine i infrastrukture značajno će izmeniti sliku ovog dela južne Srbije i učiniti atraktivnom lokacijom za dalji razvoj i ulaganja.

Područje južne Srbije je predeo izvanredne pejzažne lepote i prirodnih bogatstava, naročito neistražena Radan planina, koja zajedno sa Caričinim gradom čini kulturni i istorijski spomenik pogodan za turizam.

Kabinet predsednice Vlade uz pomoć Međuresorne radne grupe je identifikovao listu projekata na ovom području od kojih je prioritet put preko Radan planine koji će povezati Jablanički i Toplički okrug.

Check Also

Rukometaši Dubočice 54 u subotu dočekuju beogradski Obilić

Rukometni klub Dubočica 54 saopštio je danas da će u subotu sa početkom u 19 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *