Vlada dozvolila izvoz jestivog ulja u boci, sledeće nedelje sastanak sa voćarima i povrtarima oko izoza u Rusiju

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Vlada je usvojila inicijativu Grupacije proizvođača biljnih ulja pri Privrednoj komori Srbije, da izvoz rafinisanog suncokretovog ulja u boci ostane slobodan, a da se izvoz sirovog ulja zaustavi.

Privredna komora razmatra i predlog prema Ministarstvu poljoprivrede da se odobri izvoz brašna i pšenice, proizvođačima koji imaju već potpisane ugovore, kako bi dogovore ispoštovali i sačuvali pozicije na evropskom i tržištu regiona.

Naredne nedelje će Komora organizovati sastanak sa izvoznicima voća i povrća u Rusku Federaciju, kako bi se definisale dalje zajedničke aktivnosti u vezi izvoznog plasmana i razmotrile mogućnosti alternativnih tržišta.

Tokom nedelje održan je sastanak sa predstavnicima građevinske industrije, na kome je istaknuto da se svakodnevno prati situacija na domaćem i međunarodnom tržištu, sa ciljem ublažavanja posledice poremećaja cena za izvođenje građevinskih radova.

Check Also

Izgradnja primarne vodovodne mreže od Velikog Trnjana do Palikuće privodi se kraju

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je danas značaj završetka projekta izgradnje primarne vodovodne mreže od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *