Predstavljeno novo izdanje ”Sive knjige” sa 100 preporuka za smanjenje birokratije u Srbiji

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Izvršni odbor NALED-a, je, na 14. godišnoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji, na kojoj je predstavio novo izdanje publikacije ”Siva knjiga”.

Ona donosi reformske prioritete za novu Vladu i preporuke za uspostavljanje predvidivog i podsticajnog poslovnog okruženja, u skladu sa standardima Evropske unije.

Pored ministarki Zorane Mihajlović, Darije Kisić i Tatjane Matić, na konferenciji su govorili i šef delegacije EU u Srbiji, Emanuel Žiofre, regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije, Ari Naim i šefica kancelarije MMF-a za Srbiju, Julija Ustjugova.

Posebno su istaknuti pojedinci i timovi iz javne uprave, koji su tokom prethodne godine, u saradnji sa NALED-om dali izuzetan doprinos unapređenju regulatornog okvira za poslovanje i sprovođenju privrednih reformi u našoj zemlji.

Siva knjiga donosi 100 preporuka za smanjenje birokratije i poboljšanje uslova poslovanja, od kojih je 21 nova.

Konferenciji je, kao član Upravnog odbora, prisustvovao i gradonačelnik Goran Cvetanović. Leskovac ostvaruje odličnu saradnju sa NALED-om, koji je našem gradu po četvrti put izdao BFC sertifikat za lokalnu samoupravu sa izuzetno povoljnom poslovnom klimom, idealnom kako za strana, tako i za domaća ulagnja.

Check Also

Eksplozija na pumpi u Brestovcu, ima povređenih

Na benzinskoj punmi u Brestovcu došlo je do eksplozije metana koja je prijavljena policiji oko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *