Početna / KULTURA / 70 PONOSNIH GODINA Obeležen Dan Narodnog muzeja

70 PONOSNIH GODINA Obeležen Dan Narodnog muzeja

Narodni muzej u Leskovcu obeležio je danas 70 godina od osnivanja i početka rada ove izuzetno važne kulturne i naučne institucije.

Povodom Dana muzeja i vrednog jubileja održana je svečana sednica kojoj je prethodilo otvaranje izložbe „Ratmi put Moravske divizije 1914-1918“.

-Dosadašnje aktivnosti služne na ponos samom Narodnom muzeju ai i čitavom gradu. Siguran sam i da leskovački muzej postavlja standarde svim muzejima u regionu. Početak je, svakako, promena stalne postavke koja je urađena u saradnji sa Ministarstvom kulture i Vladom Republike Srbije i doprineli da ova značajna institucija kulture ima izgleda kakav i dolikuje, ali i da svim našim posetiocima predstavimo ogromno bogatstvo, ali i istorijsko kulturno nasleđe koje ima naš grad – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na svečanoj sednici povodom obeležavanja Dana Narodnog muzeja.

Direktorka Narodnog muzeja Mira Ninošević podnela je izveštaj o radu, dok je o knjizi posvećenoj ratnom putu slavne Moravske divizije govorio istoričar Ivan Becić.

-Rezultati koje je muzej ostvario proteklih gdina svrstavaju ga u red važnih institucija ovog grada, regiona i čitave Srbije. Značaj muzeja se ne ogleda samo u njegovoj osnovnoj delatnosti, muzeologiji, veći u drugim delatnostima u kulturi, izdavaštvu, likovnom životu, naučno-istraživačkom radu, širenju kulture i svesti o potrebi zaštite i proučavanja kulturne baštine. Iskreno, nema razvoja kulture ukoliko rukovodstvo grada i Ministarstvo kulture ne pokažu za tako nešto. Srećom, rukovodstvo grada Leskovca je pokazalo razumevanje za rad Narodnog muzeja u Leskovcu i redovno pruža podršku u tom radu – kazao je predsednik Upravnog odbora Narodnog muzeja Dejan Antić.

 

Pogledaj takodje

U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *