Mlinska ulica – Urbani i uređeni deo grada

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U rekonstrukciju i uređenje Mlinske ulice u prethodnom periodu uložena je značajna suma novca. U ulici je zamenjena vodovodna mreža, stavljene led svetiljke, asfaltiran kolovoz i uređeni trotoari a ukupna vrednost ovog projekta je 45 miliona dinara.

“Kraj ove ulice nekada su „krasili“ neugledni lokali i pijaca. Sada je ovo jedan urabani i uređeni deo grada.
U izgradnju pijace uloženo je oko 120 miliona dinara, a zahvaljujući njoj Direkcija za urbanizam i izgradnju nagrađena je od strane žirija 25. Međunarodnog Salona urbanizma trećom nagradom u kategoriji „Urbanistički projekti i realizacija“  kazao je prilikom obilaska ovog kvarta gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U ovoj ulici je nedavno otvoren i market nemačkog LIDL-a, a  nedaleko od njega urađen je nov i prostoran parking.

“Što se tiče nemačkog prodajnog lanca LIDL, uložen je veliki trud kako bi oni došli u naš grad. Izrađeni su planski dokumenti, raščišćena lokacija, odnosno uklonjeni lokali, autobuska stanica, izrađeni urbanistički projekti i obezbeđena kompletna infrastruktura. Kada govorimo o LIDL-u treba pomenuti i probijanje Voždove ulice koja se nalazi odmah pored marketa. U taj projekat uloženo je oko 10 miliona dinara. Oni su sami uredili trotoare kod marketa, dok su preko puta uređeni zahvaljujući vlasniku restorana Park.  U ovom delu grada probijena je i ulica Topličkog ustanka. Na tom mestu je izgrađen parking prostor i ukupna suma izdvojena za te namene je oko 9 miliona dinara. Parking prostori su izgrađeni na nekoli lokacija u gradu, poput ulice 7. Juli, stambeni blokovi između ilica Kosta Stamenković i Moše Pijade- kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Check Also

Transformacija Doma vojske u Leskovcu: Potpisan ugovor za buduću gradsku koncertnu dvoranu

Danas je u Ministarstvu kulture potpisan ugovor o realizaciji, upravljanju i finansiranju pojedinačnog projekta Adaptacija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *