3. sednica SO Lebane: Usvojen budžet i imenovan novi direktor Turističke organizacije

Danas je u holu Doma kulture u Lebanu održana treća sednica Skupštine opštine Lebane. Na dnevnom redu našlo se 23 tačke, od kojih je većina uspešno usvojena.

Na početku sednice, odbornici Skupštine Lebane potvrdili su mandat Milanu Stankoviću, Igoru Iliću i Saši Krstiću.

Glasovima odbornika, usvojena je odluka o budžetu opštine Lebane za 2024. godinu. Rukovodilac odeljenja finansija, Saša Mladenović, izjavio je da je budžet planiran temeljno u iznosu od 1.050.000.000 rsd, obuhvatajući finansiranje različitih segmenta poput institucija, manifestacija, obrazovanja, socijalne zaštite, kao i zajedničkih projekata sa inicijativama omladine i sporta.

Zamenik predsednika opštine Lebane, Goran Lazarević, izložio je prednost saradnje između Lebane i gradske opštine Zvezdara, nastojeći da se ovakva vrsta saradnje daleko više upotrebljava kako bi se ostvarili zajednički ciljevi i projekti.

Na sednici je takođe imenovan novi direktor Turističke organizacije opštine Lebane, Marko Denić, koji će na ovoj funkciji biti na period od 4 godine.

Pored toga, usvojeni su i izveštaji o radu i finansijski izveštaji za 2023. godinu različitih ustanova, kao što su Sportsko-rekreativni centar, Dom kulture, Biblioteka, Turistička organizacija i Centar za socijalni rad.

Sve tačke sa današnje sednice usvojene su većinom glasova odbornika.

Check Also

Dva leskovačka naselja u sredu bez struje

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS. Zbog toga će u sredu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *