Home / DOGAĐAJI / „ŽI MI TI – Roki 6“ oduševio vlasotinačku publiku
hotel bell

„ŽI MI TI – Roki 6“ oduševio vlasotinačku publiku

Ljubitelji pozorišta i dobre komedije su u petak, 26. novembra uživali u monodrami “Ži mi ti – Roki 6”, autora Branislava Markovića, a u izvođenju poznatog leskovačkog glumca Dragana Bože Marjanovića.

Inače, Dragan Boža Marjanović dobro je poznat Vlasotinčanima jer su više puta do sada bili u prilici da uživaju u njegovom radu. Naime, u prethodnom periodu glumac se vlasotinačkoj publici predstavio monodramama “Ja, Aleksa”, “Putovanje kroz gusto granje”, “Dr Feler”, “Zakasotina”, “Roki” …

Govoreći o predstavi “Roki 6” Dragan Boža Marjanović je najpre istakao:

“Nekako se u Vlasotincu ne osećam kao gost već kao domaćin. Vlasotinčanima je poznat moj rad jer su već bili u prilici da ga upoznaju. Posebno mi je drago što večeras prvi put nastupam u novoizgrađenom objektu, slobodno mogu da kažem, velelepnom objektu. Sam prostor mi nameće obavezu da moj večerašnji nastup bude premijeran. Mislim da je pred nama, pred vlasotinačkom publikom jedno zanimljivo veče, kako su i navikli da vide. Saga o Rokiju, šesti deo, pisca Branislava Markovića prati avanture Rokija. Radnja prati Rokija i njegove zgode i nezgode na imaginarnom putu u Ameriku, kod brata. Roki dolazi na zabavu i upada u neobične situacije sa poznatim ličnostima. Ipak je to putovanje samo u mislima jer se radnja dešava u bolnici. U poslednjih godinu dana nekako smo opterećeni bolnicama, otuđeni zbog ove pošasti koja nas je snašla, gledaoci pomisle da ćemo o bolnici ali povedem ih u sasvim suprotnom pravcu, u susret komičnim situacijama. Cilj je da se na trenutak trgnemo iz svakodnevnice. Znate, za svakog glumca, posebno za one koji pokušavaju da kroz komediju otrgnu publiku mnogo znači kada na kraju predstave publika napušta salu nasmejana i ispunjena pozitivnim emocijama. Verujte, to uopšte nije lako, ali nekako ispuni čoveka uspehom”, dodao je Marjanović.

U poslednje vreme bili smo u prilici da vas gledamo ne samo u pozorišnim predstavama već i na filmu, TV serijama, recite nešto o tome?

“Blagoslov je za svakog glumca kada može da se ostvari ne samo na daskama koje život znače, već kada može da zaigra u filmovima i serijama. Mene je do sada publika uvek vezivala za komedije i monodrame. Sada je bila u prilici da me vidi i u dramskim ostvarenjima, u kojima sam pokazao da mogu da radim jednako dobro i jedno i drugo, lakše je igrati dramsku liniju. Jer nekako ni u privatnom životu nisam posebno duhovit, teško je publici držati pažnju, posebno u monodramama. Ali je jako teško s druge strane držati pažnju sam na sceni u monodrami, za mene je to puno teže ali je i nagrada mnogo veća. Ja sam ispunjen glumac jer se pojavljujem na televiziji a radim i u pozorištu”, kaže Dragan Boža Marjanović.

Vi ste i direktor leskovačkog Narodnog pozorišta. Kako uspevate da sve stignete i organizujete?

“Naš posao podrazumeva stalnu aktivnost, zaista bude turbulentnih perioda kada se nižu događaji, čak i prepliću. Usklađujem se, gledam da ništa ne trpi ali volim to što radim a kada čovek voli to što radi ništa mu nije teško, nađe vremena za sve. Neka to bude i poruka mladima kada biraju svoja zanimanja, da biraju ono što najviše vole jer ipak će to raditi čitav život”, poručio je Marjanović.

Salve smeha u sali Kulturnog centra, više puta su tokom predstave prekidale glumca. Aplauz kojim je nagrađen potvrdio je još jedno uspešno gostovanje u Vlasotincu. Pozitivna energija se širila, koja nam je uvek neophodna.

Izvor: kcvlasotince

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *