hotel bell

Zbog neprijavljenog luksuznog sata, zaplenjen i porše

Foto: uprava carina

Zajedničkim radom carine i policije na graničnom prelazu Preševo, 9. februara 2022. sprečen je pokušaj krijumčarenja luksuznog sata ”patek filip ” čija je vrednost procenjena na 115.000 evra, zbog čega je zadržan i porše u kome je putnik pristigao na prelaz. Ovim se ukupna vrednost otkrivenog prekršaja popela na gotovo 30 miliona dinara.

Ovaj nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja otkriven je kada je u prepodnevnim časovima na izlaz graničnog prelaza Preševo pristigao ”porše” nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao makedonski državljanin.

On je putovao u društvu jednog saputnika i obojica su na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorili odrično. Međutim, detaljan pregled za koji su izdvojeni, demantovao je njihove tvrdnje. Kako je propustio da robu prijavi na ulasku u Republiku Srbiju, ručni sat marke ”patek filip” čija je vrednost procenjena na iznos od 115.000 evra privremeno je zadržan, a kako vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti prevoznog sredstva koje se koristilo za prevoz robe, privremeno je oduzet i automobil ”Porsche 911 Carrera 4S”.

Foto:uprava carina

Nakon sudskog postupka koji se vodio po ubrzanoj proceduri pošto se radi o stranom državljaninu, prekršajni sud u Preševu je doneo prvostepenu presudu kojom je izrečena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera oduzimanja robe (ručnog sata ”patek filip” i prevoznog sredstva ”porše 911 karera”).

Ukoliko ni posle žalbenog postupka, odluka suda ne bude preinačena, i sat i automobil zaplenjeni u prekršaju biće izloženi javnoj prodaji u Carinarnici Niš.

Check Also

Iz budžeta grada isplaćeno 2,5 miliona dinara za uređenje Niške ulice, troškove Doma kulture Roma i EPS-u za redovne troškove

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 2.554.412 dinara. Elektroprivredi Srbije AD Beograd isplaćeno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *