Početna / DRUŠTVO / Završni radovi na asfaltiranju i rekontrukciji ulice Ivana Milutinovića u Leskovcu

Završni radovi na asfaltiranju i rekontrukciji ulice Ivana Milutinovića u Leskovcu

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji ulice Ivana Milutinovića privode se kraju, a izvođač radova danas je bio angažovan na ugradnji drugog sloja asfalta.

Rekonstrukcija ove izuzetno prometne ulice u dužini od 400 metara obuhvata i kompletno nove trotoare, a prošle godine je u ovoj ulici izvršena i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Završne radove na rekonstrukciji ulice Ivana Milutonovića danas je obišao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima.

-Kolovoz i trotoarske površine ulice Ivana Milutinovića u kojoj se trenutno nalazimo bili su veoma oštećeni i u lošem stanju što je oteževalo automobilski i pešački saobraćaj. Da bismo doprineli poboljšanju kvaliteta ulice, a samim tim bezbednom saobraćaju pristupili smo rekonstrukciji deonice u dužini od 400 metara od Bulevara oslobođenja do tačke gde se ukrštaju ulice Dimitrija Tucovića i Save Kovačevića. Vrednost radova koji su podrazumevali zamenu dotrajale i oštećene kolovozne konstrukcije od asfalta novim asfaltnim slojevima, i zamenu trotoara sa novim behaton pločama, je 17,2 miliona dinara. Danas će biti završen veći deo radova, ostaće samo deo od 30-ak metara čije je asfaltiranje onemogućeno zbog mašine koja se pokvarila i nemoguće ju je pomeriti jer bi došlo do oštećenja postojećeg kolovoza. Preostali deo će biti asfaltiran nakon što se mašina popravi i pomeri ili tokom vikenda ili početkom sledeće nedelje – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca podsetio je na dosadašnja ulaganja u infrastrukturu u centru grada.

-Rekonstruisano je pet ulica u neposrednoj blizini i još dve ulice kod škole Josif Kostić ukupne vrednosti 33, 4 miliona dinara. Tada su obnovljene ulice Cara Dušana, Ratka Pavlovića, Maksima Gorkog, Vojvode Mišića, Radoja Domanovića, Partizanska i ulica Goce Delčeva – naglasio je Cvetnović.

O tehničkim detaljima ove investicije govorio je direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić koji je istakao da je osim asfaltiranja ulice u dva sloja, popoločavanja trotoara, novih ivičnjaka i slivnika urađena i rekonstrukcija i reparacija elektromreže i uličnih svetiljki.

Pogledaj takodje

Jablanički okrug: Povećava se broj zaraženih kako u kolektivima tako i u porodičnom klasteru

Zavod za javno zdravlje Leskovac svakodnevno prati epidemiološku situaciju na području Jablaničkog okruga i grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *