Home / DRUŠTVO / Završen tender za II fazu rekonstrukcije leskovačke bolnice: Radovi počinju za desetak dana
hotel bell

Završen tender za II fazu rekonstrukcije leskovačke bolnice: Radovi počinju za desetak dana

Demantujući informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je tender za izvođača radova na rekonstrukciji Opšte bolnice Leskovac, završen još pre desetak dana, gradonačelnik Cvetanović je objavio da su poslednji rokovi za žalbe na postupak istekli u ponedeljak uveče i da je odluka tek sada konačna.

Svako ko je učestvovao u postupku, imao je pravo na prigovor ili žalbu, pa je trebalo sačekati da svi rokovi isteknu:

– Sad mogu zvanično da kažem da za desetak dana počinje II faza rekonstrukcije leskovačke bolnice. Radovi su vredni 4,5 milijarde dinara, od čega će najmanje četvrtina otići na nabavku opreme, kao što su magnetna rezonanca, skener i drugi neophodni aparati za rad jedne moderne zdravstvene ustanove. Izvođač je isti onaj koji gradi stadion u Leskovcu, na naše veliko zadovoljstvo.

Cvetanović je, reagujući na pisanje pojedinih medija, podsetio na svoje obećanje, koje se tiče imena izabranog izvođača radova na rekonstrukciji bolnice:

– Rekao sam da ću podneti ostavku ukoliko za taj posao bude izabrana firma koja gradi trg. Nisam rekao da ja biram, jer niti imam mogućnosti, ingerencije, a ni želju i nameru da o tome odlučujem. Firme uvek mogu da konkurišu pod nekim drugim imenom, vi na terenu vidite samo podizvođače. Siguran sam i posle ovoga verujem da će stadion biti završen do kraja tekuće godine.

Na pitanje novinara da li će jedan od podizvođača biti leskovačka firma “Bagdala“, Cvetanović je odgovorio da on nema tu informaciju, dodajući da pomenuto preduzeće raposlaže sa najviše kamiona, najmodernijom mehanizacijom, ima vrlo povoljne cene, te da je sve poverene mu poslove obavljalo kvalitetno i na vreme, što jesu vrlo pozitivne reference za angažovanje.

Check Also

IZAZOV: Kad mogu “stojadin“ do Turske i “fića“ do Halkidikija, što ne bi mogao TRAKTOR do Jadrana

Na put dug 280 kilometara, jedan Hrvat otisnuo se starim traktorom “IMT 558 Delux“, i …

Оставите одговор