Zastava grada Leskovca u podnožju planine Fudži: Milan i Goran stigli u Japan

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Leskovački paraolimpijci Milan Petrović i Goran Šmelcerović, su nakon sletanja na tokijski aerodrom i celokupne zdravstveno-epidemiološke procedure, smešteni u Hotel ”Fuji View”, na jezeru Kawaguchi, u podnožju planine-vulkana Fudži.

Kako javlja Goran Šmelcerović, staza ”Fuji international speedway”, udaljena je od Tokija i Plimpijskog sela oko 180 kilometara. Takmičarima je kretanje vrlo ograničeno na odlazak na trening i u krugu hotela. Japanci su veoma gostoljubivi, a veliki broj volontera se trudi da biciklistima maksimalno izađe u susret.

Juče je takmičarima omogućeno da obiđu stazu i obližnji grad Oyama, gde ih je dočekao i pozdravio veliki broj građana, pa je, kaže Goran, ta slika vratila uspomene na vreme pre kovida.

Leskovački biciklistički dvojac će na Paraolimpijskim igrama nastupiti u dve disipline. Prvu trku, na hronometar, u dužini od 32 kilometra, voze već sutra, a drumsku, na stazi dugoj 118 kilometara, sa visinskom razlikom od oko 2.000 metara – 3. septembra.

– Staza je izuzetno zahtevna, ali se nadamo da ćemo je uspešno savladati i plasirati se među prvih deset. Pred odlazak na put, podršku su nam pružili grad Leskovac sa 300.000 dinara, ”Zdravlje-Actavis” i Paraolimpijski komitet. Koristimo priliku da se svima zahvalimo i obećavamo da ćemo dati svoj maksimum, poručuju Milan Petrović i Goran Šmelcerović, koji su, nakon prvog treninga, pozirali sa zastavom grada Leskovca.

.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *