Home / DRUŠTVO / Zamena vodovodnih cevi u dve najstarije ulice u Gornjem Stopanju
hotel bell

Zamena vodovodnih cevi u dve najstarije ulice u Gornjem Stopanju

Vodovodna instalacija u ulicama Vojvode Putnika i Njegoševoj ulici u Gornjem Stopanju, postavljena pre više od tri decenije, u dužini od 250 metara, biće zamenjena novom, za šta je grad izdvojio milion i po dinara.

Dobra putna i komunalna infrastruktura, preduslovi su za bolji život u ruralnim sredinama, pa lokalna samouprava teži njihovom stvaranju:

– Nedavno su završeni radovi na izgradnji vodovodne mreže u severnom delu grada, kao i rekonstrukciji dve ulice u Bobištu, ukupne vrednosti 27,8 miliona dinara. Danas su u Gornjem Stopanju počeli istovetni radovi u dve ulice, za šta je iz gradskog budžeta izdvojena suma od 1,5 miliona dinara. Izvođač radova je “Investprodukt“, istakao je pomoćnik gradonačelnika, Andrija Atanacković.

Ulice Vojvode Putnika i Njegoševa, najstarije su u Gornjem Stopanju, a dotrajala vodovodna mreža, stara 30 godina, trpela je česte kvarove.

– U proseku, godišnje se ovde dešavalo 40-ak kvarova, više nego u svim ostalim seoskim ulicama. Zato je važno da vodovodna mreža bude rekonstruisana prvo u ovom delu mesne zajednice. Pomenute ulice su ušle i u projekat holandske vlade za izgradnju kanalizacione mreže, što je od nemerljivog značaja za meštane, rekao je član Saveta, Srđan Mitić.

Check Also

Vlasotinačke škole obeležile školsku slavu – Svetog Savu

Sveti Sava, školska slava danas je tradicionalno proslavljena u tri vlasotinačke škole, u OŠ “8. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *