Početna / HRONIKA / Zamena ličnih karata besplatna za građane koji žive u ulicama koje do sada nisu imale naziv

Zamena ličnih karata besplatna za građane koji žive u ulicama koje do sada nisu imale naziv

Građani neće morati da plate izdavanje nove lične karte ukoliko žive u ulicikoja do sada nije imala ime.

Na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, danas je, na sednici Vlade Srbije, usvojen zaključak kojim se gradjani oslobadjaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata, u slučaju kada se u dokument upisuje adresa prebivališta, nakon što su ulice bez naziva i kućnih brojeva, dobile precizno ime,  objavljeno je na sajtu Vlade.

U Srbiji oko 3 miliona gradjana živi u 27 hiljada ulica koje nemaju zvanično ime. Do izmene adresnog registra na čitavoj teritoriji nije došlo, iako je taj posao planiran za prošlu godinu. Kako je objašnjeno, radi se o složenoj I dugačkoj proceduri, kojoj je dosad pristupilo tek nekoliko gradova.

Ukoliko spadate u one, čija ulica do sada nije imala precizno ime, a u medjuvremenu joj je ono dodeljeno, treba da izvršite promene podataka u  dokumentima, pre svega ličnoj karti. Gradjani    koji poseduju lične karte bez čipa, moći će da dobiju nove sa čipom, bez plaćanja bilo kakvih troškova, a onima koji poseduju ličnu kartu sa čipom, podatak o nazivu ulice I kućnom broju, biće unet u čip, bez promene obrasca I bez plaćanja bilo kakve takse ili naknade.

Usvajanjem ovog zaključka, svi troškovi padaju na tere budžeta Republike Srbije, objavljeno je na sajtu Vlade.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Policijski čas od petka u 17h do ponedeljka u 5h, izuzetak poljoprivrednici i šetnja kućnih ljubimaca

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja od ovog vikenda će biti produžen i počeće u petak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *