“Za Vukanove prve reči” sakupljeno oko milion dinara Humanitarnom izložbom u Kulturnom centru Medveđe

«Za Vukanove prve reči» Održana humanitarna izložba u Kulturnom centru

Opština Medveđa, u saradnji sa Kulturnim centrom, organizovala je humanitarnu izložbu pod nazivom „Za Vukanove prve reči“. Cilj okupljanja ove humane akcije je velikoj većini u Medveđi poznata, a to je pružanje podrške porodici Andrejević koja bije bitku za prve reči malog Vukana.

„Iako je Opština Medveđa inicirala ovu humanitarnu akciju, priključili su se svi: naše ustanove, škole, preduzeća, organizacije, pojedinci, celo društvo. Porodici Andrejević je potrebna naša pomoć jer ovo ne može sama. Mi kao lokalna samouprava podržavamo svaku akciju humanitarnog karaktera i ponosni smo na sve učesnike i donatore koji su pomogli u prikupljanju sredstava. Zahvaljujemo se našem umetniku, Nebojši Jakšiću koji je svojim radovima upriličio ovu humanitarnu izložbu koju otvaramo, i hvala svim ljudima humanog srca, jer sa ponosom mogu reći da smo sakupili oko milion dinara ovom akcijom.“, rekao je zamenik predsednika opštine Medveđa, Rade Perović.

Porodica Andrejević se svima zahvalila na humanom činu, uz reči «da u Medveđi i nemoguće možemo pretvoriti u moguće kada smo okrenuti jedni drugima», i da se nada da ćemo se brzo okupiti da čujemo Vukanove prve recitale i pratimo ga uz dečije pesmice.
Na humanitarnoj izložbi prikupljen je novac dovoljan da pokrije deo koji je nedostajao za prvi ciklus Vukanovog lečenja. Troškovi nastavka lečenja prevazilaze materijalne mogućnosti porodice Andrejević pa se mole svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi Vukan pobedio u svojoj najvažnijoj borbi.

Vukan je treće dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Na rođenju dobija ocenu 10. Prvi problemi se javljaju sa 18. meseci gde roditelji primećuju da Vukan nema razvijen govor kao svi njegovi vršnjaci. Roditelji kreću sa analizama i tretmanima logopeda, defektologa, psihologa, neurofeedbek, imunoterapijama amino kiselinama iz inostranstva. Vukan se razvija u svim sferama sem u govoru. Nakon magnetne rezonance otkriva se da ima bilateralne epileptiforne promene. Jedina nada za Vukanov boljitak je tretman matičnim ćelijama u inostranstvu.

Svi oni koji žele da uplate novac to mogu učiniti na dinarski račun Fondacije Budi human 160-6000001468129-44, kao i SMS porukom 1334 na broj 3030.

Check Also

Saopštenje kabineta gradonačelnika u vezi zarada u kompaniji Jura

Kabinet gradonačelnika Leskovca reagovao je danas saopštenjem na pojedine tvrdnje o kompaniji Jura. Saopštenje prenosimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *