Za pravedni Leskovac: Decentralizacija sa dve gradske i pet prigradskih opština

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Koalicija Za pravedni Leskovac Demokratska stranka predstavila je na današnjoj konferenciji za medije deo svog izbornog programa.

 

Kao budući gradonačelnik, kandidat Koalicije ”Za pravedni Leskovac”, Saša Stojanović, danas je obećao da će učiniti sve da privuče nove investitore, svestan da samo nova radna mesta obezbeđuju prosperitet našeg grada i da ona moraju biti rezultat ulaganja i domaćih i stranih privrednika, koji treba da budu jednako stimulisani.

– Budući preduzetnici moraju dobiti start-ap kredite za započinjanje sopstvenog biznisa i prvih nekoliko godina oslobođeni svih dažbina, posebno za zapošljavanje pripravnika i osoba starijih od 5o godina. Minimalna cena rada i prosečna primanja jedne porodice moraju biti dovoljna bar za iznos ”potrošačke korpe”. Zapošljavanje u javnom sektoru treba da bude zasnovano na obrazovanju i sposobnosti, a ne partijskoj pripadnosti, jer pošteno stečena diploma mora biti važnija od bilo koje partijske knjižice, naglasio je Stojanović, govoreći na današnjoj pres konferenciji o investicijama i javnim finansijama.

Ukoliko osvojimo vlast, obećavam transparentnost i najmanje jednom mesečno javni izveštaj građanima o trošenju para, koje mora biti svrsishodno. Službena putovanja ne smeju da budu ekonomski neopravdana, a lokalna administracija više nikada neće biti najveća besplatna turistička agencija, obećao je Saša Stojanović.

Predsednik Gradskog odbora Reformističke stranke, Dejan Mitić, još jednom je ponovio da se program ove partije bazira na decentralizaciji Leskovca i stvaranju 4 do 5 prigradskih opština: Vučje, Brestovac, Grdelica, Pečenjevce i Manojlovce, odnosno dve gradske opštine- istočnu i zapadnu.

– Država svakom preduzetniku, bio on stranac ili ne, mora dati stimulaciju od 1o.ooo evra, odnosno 5.ooo evra za svako novo radno mesto u narednih pet godina. Od Vučja treba napraviti turističku oazu, koje Leskovcu može biti ono što je Užice Zlatiboru.

Pomagati porodicama u školovanju dece besplatnim užinama, knjigama i učilima, a u nedostatku kvalitetnih prevoznika, u javni prevoz uvesti linijska taksi vozila, to su najvažiniji zadaci ”reformista”.

Licima sa invaliditetom mora se posvetiti posebna pažnja, jer se pored fizičkih barijera, ona susreću i sa stigmatizmom. Redovno nailaze na zatvorena vrata kod poslodavaca, a mogu obavljati mnoge poslove i biti korisni i sebi i društvu, tako da će jedan od zadataka Reformističke stranke biti i stvaranje boljih uslova za život lica sa hedikepom, izjavio je Vladica Jovanović, kandidat za odbornika na listi ”Za pravedni Leskovac”.

S. Stojiljković

Check Also

SNS LESKOVAC: Nije bilo izborne krađe, u Drvodelji od 2008. godine redovno glasa oko 90% birača

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac oglasio se saopštenjem za javnost povodom više puta ponovljenih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *