Home / HRONIKA / Za nedelju dana policajci ispisali 31.114 kazni, najviše zbog nekorišćenja pojasa i telefoniranja tokom vožnje
hotel bell

Za nedelju dana policajci ispisali 31.114 kazni, najviše zbog nekorišćenja pojasa i telefoniranja tokom vožnje

ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja na putevima u Srbiji otkriveno ukupno 31.114 saobraćajnih prekršaja, od kojih 15.480  zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 521 zbog nepropisnog prevoza dece.

Pomenuta akcija, koju su sproveli pripadnici Uprave saobraćajne policije od 4. do 10. aprila ove godine, bila je usmerena na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima.

Tom prilikom kontrolisano je 57.651 vozilo, pri čemu je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa na prednjem sedištu sankcionisano 13.429 učesnika u saobraćaju, a zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa na zadnjem sedištu njih 2.051.

Takođe, tokom akcije koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih država koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), otkriveno je 4.398 prekršaja zbog korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, kao i 10.715 ostalih saobraćajnih prekršaja.

MUP je uputio apel vozačima da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Check Also

Završni ispit protekao bez ijednog propusta – Prigovor na rezultate podnelo 4.264 učenika prvostepenoj i 669 drugostepenoj komisiji

Polaganje male mature ove godine je proteklo regularno i bez ijednog propusta. Na završni ispit …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.