Home / HRONIKA / Za nedelju dana iz saobraćaja isključeno 36 vozača zbog nasilničke vožnje i 42 zbog alkohola
hotel bell

Za nedelju dana iz saobraćaja isključeno 36 vozača zbog nasilničke vožnje i 42 zbog alkohola

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom prošle nedelјe, isklјučili su iz saobraćaja 36 vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje i 42 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pod dejstvom psihoaktivnih supstanci najveći broj vozača isklјučen je iz saobraćaja na teritoriji Beograda, a zatim na teritoriji Kruševca, Leskovca, Niša, Pančeva, Požarevca i Čačka.

Osamnaest vozača koji su zatečeni da upravlјaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mlađi su od 24 godine, a najmlađi vozač koji je zatečen u vršenju ovog prekršaja ima 17 godina.

Takođe, saobraćajna policija je, pored upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 16 vozača istovremeno zatekla i u činjenju drugih prekršaja.

Najviše vozača isklјučeno je iz saobraćaja na teritoriji Sremske Mitrovice zbog nasilničke vožnje, dok su zbog istog prekršaja vozači isklјučeni na teritoriji Beograda, Niša i Novog Sada, dok je šest vozača isklјučeno iz saobraćaja zbog upravlјanja vozilom sa više od 3 promila alkohola.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije su, tokom noći u Beogradu, zaustavili tri vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a pritom nisu imali vozačku dozvolu ili su imali vozačku dozvolu neodgovarajuće kategorije. Protiv trojice muškaraca biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave – saopštava Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Check Also

Veliki koncertom Zorice Brunclik završen Vinski bal, izabrane najlepše devojke i pesme na temu vina – Nagrade za najbolja vina u 4 kategorije

Proglašenjem najboljih vinara, izborom najlepših devojaka i pesama na temu vina i grožđa, vatrometom i …

Оставите одговор