hotel bell

Za 14 projekata u oblasti socijalne zaštite 6,7 miliona dinara

Udruženjima iz oblasti socijalne zaštite danas su podeljeni ugovori po konkursu iz druge polovine 2017. godine.

 

Ovim konkursom podržano je 14 projekata, u ukupnom iznosu od 6.720.000 dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je podelio ugovore predstavnicima udruženja, kazao je da su zajednički napori grada i relevantnih institucija, u proteklom periodu učinili da Leskovac postane primer dobre prakse, kada je upitanju socijalna zaštita.

– Kvalitet usluga socijalne zaštite prepoznalo je i resorno ministarstvo, pa je Leskovac ove godine na drugom mestu po visini izdvajanja Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja prema lokalnim samouprava, jer je od nas jedino Kruševac dobio veći iznos sredstava za ove namene. Izdvojiću i priznanje institucije Zaštitnik građana, koja je Gradu Leskovcu dodelila Pohvalu za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016.godini, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Putem konkursa za prvu polovinu godine podržana je realizacija 16 projekata, u iznosu od 13,7 miliona dinara. Nakon odustajanja Udruženja “Krug“ od realizacije projekta,raspisan je još jedan konkurs za izbor projekata koji će se finansirati u oblasti socijalne zaštite u ukupnom iznosu od 2.680.000 dinara. Konkurs je otvoren do 04.10.23017. godine.

Check Also

Leskovački bazeni do daljeg ne rade – Renoviranje u toku

Bazeni SRC “Dubočica” od 20. marta do 18. aprila neće primati kupače, a razlog za …

Оставите одговор