”Wiki voli folkor”: Najveća svetska enciplopedija raspisala nagradni konkurs: Zabavite se i osvojite nagrade

”Wiki Loves Folklore 2023” je međunarodno takmičenje za izbor najlepših fotografija, video i zvučnih zapisa, koje Wikipedia raspisuje svake godine, sa ciljem dokumentovanja narodnih kultura u različitim delovima sveta

Osnovni cilj konkursa je prikupljanje fotografija kulturnog nasleđa za ilustrovanje članaka u najvećoj besplatnoj svetskoj enciklopediji i drugim projektima Wikimedijine fondacije.

Ovo fotografsko takmičenje se fokusira na narodne kulture iz različitih delova sveta, odnosno kategorije: narodna muzika, narodne aktivnosti, igre, kuhinja, nošnje, tradicija i običaji, epske pesme, priče, basne, legende igre, kalendarski običaji, verovanja, mitologija.

Konkurs je otvoren 1. februara i trajaće do 31. marta, a u obzir neće biti uzimane fotografije koje nemaju Exif informacije, preterano obrađene i digitalno izmenjene i fotografije sa pornografskom ili seksualnom temom, kao i umetnička dela zaštićena autorskim pravima.

Wikipedia je obezbedila i vredne nagrade: Prva je vredna 500, druga 400, a treća 300 dolara. Biće dodeljeno i 10 utešnih nagrada po 40 dolara. Najbolji video i zvučni zapisi biće nagrađeni sa po 150 dolara. Pošiljaocima najvećeg broja slika sledi nagrada od 100, odnosno 50 dolara.

Nagrade će biti isplaćene u vidu vrednosnih kartica ili vaučera.

Više informacija na Wikimedia Commons

Check Also

Kladi se na Vimbldon uživo i osvoji 10.000 dinara bonusa bez uslova!

Kladi se na Vimbldon i osvoji sjajne bonuse! Osim što je najprestižniji teniski turnir na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *