hotel bell

Vučić: Vaučeri za odmor u Srbiji u vrednosti od 15.000 dinara, za preko 200.000 građana

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavi je danas novu podršku za oko 200.000 građana, koji budu ispunili uslove, u vidu vaučera u vrednosti od 15.000 dinara, za odmor u Srbiji.

„Ovo je ekskluzivna vest na kojoj smo radili dugo i mnogo ćemo novca u to uložiti, rekao je Vučić i objasnio da će vaučere moći da dobiju penzioneri – svi koji su ostvarili pravo na penziju u Srbiji i inostranstvu, nezaposleni, đaci, studenti, nezaposleni prijavljeni na biro Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe, vaučere će moći da dobiju i  korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade, prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to ostvaruju po zakonu o socijalnoj zaštiti i u skladu sa zakonom o PIO, kao i svi radnici čija plata ne prelazi 70.000 dinara.

Kako je najavio, vaučere će moći da dobiju i ratni i civilni vojni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno, zatim oni koji imaju pravo na nakanadu za porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u registar gazdinstava.

Check Also

Leskovčanke se vratile u pobednički ritam: Maksimalno protiv kvalitetnog “Beograda“

U teškoj utakmici, “Leskovac 98“ slavio je sa 3:0, a najveća neizvesnost viđena je u …

Оставите одговор