Vučić u Sijarinskoj Banji

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Sijarinsku banju i Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Gejzer”, u kojoj bi do kraja godine trebalo da počne izgradnja modernog SPA centra.

Vrednost projekta koji podrazumeva i izgradnju slane sobe, saune, novog bazena sa mineralnom vodom, je 10 miliona dinara, rekao je za Tanjug portparol specijalne bolnica Miloš Filipović. Banja, kako je naveo, pogoduje za lečenje reumatizama, išijasa, lumbaga, neuroloških oboljenja, kožnih bolesti i stanja posle preloma.

Zaštitni znak banje je gejzir visok osam metara, koji sadrži visoku koncentraciju sumpora, kazao je Filipović.

“Temperatura vode u Sijarinskoj banji je 72 stepena što je stavlja na treće mestu po toploti u Srbiji nakon Vranjske i Jošaničke”, kazao je on i dodao da se u banji nalazi 18 različitih mineralnih izvora.

Prema njegovim rečima, Specijalna bolnica radi preko cele godine.

“Кapaciteti su popunjeni u potpunosti u jeku sezone – od maja do septembra kada 80 odsto gostiju dolazi iz Vojvodine.”, naveo je Filipović.

U banji se nalazi i kompleks rekreacionih bazena “Gejzer” kao i vaterpolo bazen.

U Sijarinskoj banji van kompleksa specijalne bolnice “Gejzer” koja ima 277 kreveta od kojih je 50 u mreži zdravstvenog sistema, postoji i 1.000 kategorisanih ležajeva u privatnom smeštaju.

Sa predsednikom u poseti banji je i šef Кoordinacionog tela za jug Srbije – Preševo, Medveđun i Bujanovac Zoran Stanković.

Check Also

Za Leskovac zajedno: Zašto nisu isplaćeni svi članovi biračkih odbora?

Grupa građaba Za Leskovac zajedno održala je danas konferenciju za medije sa koje je upućeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *