Početna / GRADOVI / Leskovac / Vučić u Leskovcu: U planu nove investicije, putevi, stadion i razgovori sa Kinezima oko rudnika Lece

Vučić u Leskovcu: U planu nove investicije, putevi, stadion i razgovori sa Kinezima oko rudnika Lece

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić govorili su danas na mitingu u Leskovcu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Vučić je tokom dana obilaska Jablaničkog okruga posetio Osnovnu školu „Siniša Janić“ u Vlasotincu, novi pogon kompanije „Autostop“ u Bojniku i plantažu voća u okolinu ovog mesta, arheološki lokalitet „Caričin Grad“, Sijarinsku Banju, renovirani Dom zdravlja u Medveđi i dečije obdanište u Lebanu, kao i Ustanove za odrasle i starije u Leskovcu. Obilazak Jablaničkog okruga zavrpšen je obraćanjem građanima na platou ispred Narodnog muzeja u sedištu okruga.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je u Leskovcu da je Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem konačno počela da pobeđuje i postiže značajne rezultate na spoljašnjem i unutrašnjem planu.

-Vlada će nastaviti da radi u interesu građana Srbije, sprovodeći politiku koju vodi predsednik Republike. Krajem 2012. godine svaka treća osoba u Jablaničkom okrugu bila nezaposlena, što je bio rezultat niza pogrešnih ekonomskih odluka u tom periodu. Nezaposlenost u Leskovcu i okrugu danas je ispod 14 odsto – naglasla je Brnabić.

Ona je, navodeći da svaka četvrta ulica u Srbiji nije bila registrovana, istakla da je završen adresni registar kako bi svaki građanin Srbije imao adresu i normalan život, a hitna pomoć i vatrogasci mogli da pronađu svaku adresu.

-Moramo da radimo više i bolje, ali građani moraju da znaju koliko je bilo teško ojačati preduzetništvo i smanjiti nezaposlenost. Nastavićemo da se borimo i nećemo odustati nijedan jedini dan- poručila je Ana Brnabić.

Premijerka je napomenula da su uvedene i olakšice za mlade preduzetnike koji su u prvih godinu dana oslobođenji plaćanja poreza, ističući da je zahvaljujući tim merama od 1. oktobra prošle godine do danas u Jablaničkom okrugu otvoreno 29 samostalnih kompanija.

-Za naš narod uvek mora više i bolje. Srbija je konačno počela da pobeđuje, ali moramo još više da radimo kako bi ostvarili naše snove- poručila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Leskovcu.

U okviru kampanje “Budućnost Srbije “ predsednik Vučić posetio Leskovac

Publicerat av Dnevnik Juga Torsdag 28 februari 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je građanima što su u tako velikom broju došli na skup.

-Čini mi se da je potpuno jasno i kada pogledate i večeras Leskovac, danas i Bojnik, Lebane, Medveđu, Vlasotince, svaki drugi dan, da je ustala Srbija, pristojan Srbija, da sačuva takvu Srbiju i od onih spolja i od onih unutra koji bi da je sruše“, rekao je on. Istakao je da mnogi spolja ne žele uspešnu Srbiju, te da nikada nije ni bilo takve iluzije – da bi drugi želeli da Srbija bude moderna i uspešnija nego što je bila. Ali, jeste, i moderna i uspešnija, i kada su to videli, da je Srbija od zemlje koja je imala najnižu stopu rasta, postala u ekonomskom smislu sve uspešnija zemlja, da nema deficit već suficit u trgovini sa Hrvatskom i ostalim balkanskim zemljama, da se diže odjednom su krenuli napadi sa svih strana – rekao je Vučić u Leskovcu i podvukao da prihvata tu krivicu, kako je zovu politički protivnici, ako je krivica zaštita našeg naroda i države i njeno dalje jačanje.

Predsednik Srbije je dodao da će uvek poštovati tuđe žrtve, ali da ne možemo da zaboravimo istoriju i šta je bilo od 1941. do 1945. godine, ali i srpske žrtve u Prvom svetskom ratu i šta je bilo devedesetih godina dvadesetog veka.

-Nije Srbija šaka zobi koju ćete da pozobate i da gazite kako hoćete. Srbija je zemlja ponosnog i dostojanstvenog naroda – naglasio je Vučić.

Vučić je pitao građane da li mogu da zamisle da imaju predsednika svoje zemlje koji će da govori protiv svoje zemlje.

-Ja kažem “potrebni su nam investitori, nisu nam potrebne vaše pare pošto možemo sami da ih zaradimo, samo nemojte zato da misilite da možete da unizite našu zmelju i da postoji pritisak koji ne možemo da izdržimo. Srbija ima dobru budućnost, znala je kako da se štiti i čuva u prošlosti i još bolje će znati kako da čuva svoje interese u budućnosti. Ti koji su nas tada kritikovali, za njihovo vreme 85 zemalja je priznalo КiM, a otkad sam postao premijer i sad kad sam predsednik nezavisnost Кosova je priznalo devet zemalja, ali je 14 povuklo priznanje, pa vi vidite kakvi su rezultati. Pri tome, ne pretimo Prištini, niti se junačimo, kao što oni nama prete. Mi želimo mir, stabilnost, kompromis, a oni svaki dan govore da će i delovi Jablaničkog okruga da pripadnu КiM. Ako Medveđa ne bude deo КiM, podneću ostavku. Medveđa je bila deo Jablaničkog okruga, bila je i biće deo Srbije – istakao je Vučić u obraćanju građanima Leskovca.

Predsednik Srbije je govorio i o ekonomiji i investicijama u Leksovcu i Jablaničkom okrugu.

-Pre nekoliko meseci otvorili smo fabriku Delfaj. Кada sam govorio o industrijskoj zoni u Leskovcu neki su tvrdili da lažem. Eto, taj Vučić nije zatvorio nijednu fabriku, a barem je jednu otvorio, da ne pričam o svim onim koje sam sve otvorio. U planu su i nove investicije u tom kraju, razgovara i sa Ziđinom, koji je uzeo RTB Bor, da uzmu i rudnik Lece, kako bi čitav kraj Gornje Jablanice podigli – dodao je Vučić.

Jedan od najvećih aplauza dobila je najava izgradnja modernog fudbalskog stadiona u Leskovcu.

-Hoću samo da znate da ćemo u Leskovcu, kao i u Vranju, Кraljevu, Loznici, Zaječaru, Subotici, Novo Sadu, Кragujevcu, da izgradimo jedan od najmoderniih pokrivenih fudbalskih gradskih stadiona sa reflektorima. Pored toga radićemo i na gasifikaciji celog juga Srbije, dovođenje gasa do Lebana i Bojnika će koštati 7,2 milina evra i 7,4 miliona evra i to će dovesti nove investitore u te opštine.

Vučić je istakao da ovakvi rezultati ne bi bili mogući bez podrške građana.

-To nismo mogli bez vas, vaše energije i podrške, jer ste verovali u odgovorne mere, a niste bili lakoverni i glasali za laka rešenja, koja su drugi nudili. Trudili su se mesecima, godinama, da kažu da smo nešto negde uzeli. Neki jesu, oni će i da odgovaraju, ako već nisu. Trudili su se da kažu – ima nešto za Vučića. Nema šta nisu tražili, kod oca i majke, dede i babe, kod mog brata. Ništa nisu našli nigde, jer ja nisam lopov. Ja živim za Srbiju, da uradim nešto za narod i zemlju. Za razliku od njih, mi nemamo po 500 miliona evra kao što imaju oni. Zato je sada Srbija ustala, neće najgore na vlasti, već želi da se normalno razvija, da bude uvažena u svetu – podvukao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je večeras da će država uložiti u turistički razvoj Caričinog grada tri miliona evra i da će pokušati da 2023. postane na listi svetske kulturne baštine Uneska.

-To znači mnogo više od 7.000 turista godišnje, znači i 70 do 100 hiljada turista. U cilju turističkog razvoja moraju obnoviti i putevi, i država će obnoviti pet kilometara dug put do Medveđe i sedam kilometara dug put ka Bojniku. Moja odluka je bila da deca prvo obilaze Srbiju, da prvo zavole svoju zemlju i vidite koliko nam je lepa Srbija. Za Beč i Pariz uvek ima vremena, ali deca prvo trebaju da obiđu i upoznaju svoju zemlju – istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i na kraju još jednom zahvalio građanima koji su došli na skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ u Leskovcu.

Pogledaj takodje

TRI BODA KAO OBAVEZA: Dubočica u subotu protiv Loznice za prvu pobedu u sezoni

Fudbaleri Dubočice u subotu na Gradskom stadionu u Leskovcu dočekuju ekipu Loznice u utakmici 6. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *