Početna / DRUŠTVO / VOŽNJA BICIKALA SA GRADONAČELNIKOM Stotine Leskovčana vozili bicikle sa čelnicima grada
Dionis Restoran Leskovac

VOŽNJA BICIKALA SA GRADONAČELNIKOM Stotine Leskovčana vozili bicikle sa čelnicima grada

Na poziv gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića veliki broj Leskovčana danas je krenuo u vožnju biciklom od centra grada do fabrike za preradu otpadnih voda, odnosno do mosta na Južnoj Moravi.

Akcija je organizovana u okviru Međunarodnog dana fizičke aktivnosti, koji od 2002. godine obeležava Svetska zdravstvena organizacija, pod sloganom „Kretanje za zdravlje“.

Sotine biciklista okupili su se ispred Leskovačkog kulturnog centra i vozili opštinskim putem broj 16, odnosno relacijom Leskovac – Bogojevce – Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda.

Zdrave stilove života promoviše naš grad i ovo je jedna od takvih aktivnosti. Znamo da je vožnja biciklom kvalitetnija i bolja nego trčanje zato što manje opterećuje kolena a s druge strane maksimalno razvija mišiće leđa. Zato smo se odlučili da danas promovišemo vožnju biciklom, pre svega da se družimo, da uživamo, da promovišemo novu infrastrukturu jer smo od Rakića do fabrike za prečišćavanje otpadnih voda preko 8 km. učica i puteva asfaltirali u šta je grad uložio 56 miliona dinara i to je sada jedna savremena i moderna saobraćajnica Posetićemo fabriku za prečišćavanje otpadnih voda gde smo preko Evropske unije investirali 10,5 miliona evra. Ovo je rekreativna vožnja, zato molimo sve učesnike da voze polako,da u slučaju da ako osete vrtoglavicu, malaksalost, aritmiju, tahikardiju znači ubrzani rad srca, apsolutno je moja molba da uspore i da potraže pomoć lekara koji su sve vreme sa nama. Želimo da se danas družimo i uživamo. Želim da se zahvalim našem najpoznatijem Leskovačaninu Milanu Petroviću koji je sa nama koji se bavi profesionalnom vožnjom bicikle. On je jutros stigao iz Austrije gde je osvojio drugo mesto,ja mu u ime grada čestitam i sa svojim kolegama to radi na najbolji mogući način i ja se u ime grada Leskovca zahvaljujem našem sugrađanu – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Leskovački i srpski paraolmimpijac nije krio zadovoljstvo zbog organizovanja jedne ovakve akcije.

-Ja bih pre svega voleo da se zahvalim što ste organizovali jedan ovakav skup i voleo bih da se to što češće dešava. Ja ću u znak zahvalnosti vama i našem gradu da vam posvetim jednu medalju sa takmičenja iz Austrije i da vam se zahvalim najlepše – poručio je Milan Petrović.

Konferenciju za medije pre početka vožnje bicikala mogli ste da pratitie UŽIVO na našoj Facebook stranici a snimak možete pogedati klikom na LINK.

 

Pogledaj takodje

U Leskovcu 16 novoobolelih, novi slučajevi i u Vlasotincu, Lebanu i Medveđi – Među zaraženima i dvoje dece do 5 godina

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac od jutros, u Jablaničkom okrugu zabeležen je novi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *